Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Levados centro surengtos apklausos rezultatais.

Daugiau kaip pusė (56 proc.) apklaustųjų mano, kad bus paskelbta antroji dalinės mobilizacijos banga: 15 proc. rusų tuo neabejoja, o 41 proc. pareiškė, kad ji veikiausiai bus. Maždaug trečdalis (31 proc.) laikosi priešingos nuomonės.

Didžioji dalis (69 proc.) apklaustųjų žino apie įstatymą, įvedantį bendrą karo prievolininkų registrą, „elektroninius šaukimus“ ir naujus apribojimus tarnybos vengiantiems asmenims: ketvirtadalis tai gerai žino, 44 ​​proc. kažką girdėjo, bet be detalių. Maždaug trečdalis (30 proc.) respondentų apie tai nieko nėra girdėję.

Vyraujantys jausmai, kuriuos kelia šie teisės aktų pakeitimai, yra „nerimas, baimė, siaubas“ (18 proc.), „pasididžiavimas Rusija“ (13 proc.), taip pat „pyktis, pasipiktinimas“ ir „šokas“ (po 11 proc.). Ketvirtadalis respondentų atsakė, kad nepatyrė jokių ypatingų jausmų. „Nerimo“ ir „šoko“ jausmai dominuoja tarp jauniausių – 18-24 metų amžiaus – tyrimo dalyvių.

Levados centro apklausa buvo surengta 2023 metų balandžio 20-26 dienomis, joje dalyvavo 1623 žmonės. Statistinė paklaida neviršija 3,4 proc.

Levados centro duomenimis, balandžio mėnesį palyginti su kovu Rusijos piliečių parama karui prieš Ukrainą išaugo 3 proc. – iki 75 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją