Apklausa rodo, jog būgštavimai, kad, mirus karalienei, paramai karališkajai šeimai dramatiškai sumenks, nepasitvirtino. Monarchijos rėmėjų skaičius jau ne vienerius metus nežymiai viršija 60 proc. Tik iš karto po Elžbietos II netekties jis trumpam buvo pakilęs iki 67 proc.

Karaliumi Karoliu III, anot apklausos, patenkinti 60 proc. britų. Šeši iš dešimties apklaustųjų nurodė, kad jų nuomonė apie monarchą yra teigiama. Beveik tiek pat (59 proc.) mano, kad jis gerai atlieka savo darbą.

Labiau mėgstami už karalių yra trys kiti karališkosios šeimos nariai. Apie princą Williamą geros nuomonės yra 74 proc. britų. Po jo eina princesė Anne, karaliaus sesuo (73 proc.), o šiai ant kulnų lipa Williamo žmona Kate (72 proc.).

Labiausia nemėgstamas karališkosios šeimos atstovas yra į seksualinio išnaudojimo skandalų įsipainiojęs karaliaus brolis princas Andrew. Apie jį neigiamos nuomonės yra 88 proc. apklaustųjų. Daugiau priešininkų nei šalininkų turi princas Harrry‘is ir jo žmona Meghan, kuriuos neigiamai vertina atitinkamai 63 ir 68 respondentų.

Vis dėlto nerimą karališkajai šeimai gali kelti tai, kad parama monarchijai smarkiai mažėja jaunesnio amžiaus gyventojų grupėje. 18–24 metų grupėje 40 proc. apklaustųjų teigė, jog pirmenybę teiktų respublikai ir tik 37 per proc. buvo už monarchiją.

Karalienė Elžbieta II mirė 2022 m. rugsėjo 8 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją