B. Johnsono vienos dienos vizitas Abu Dabyje ir Rijade yra dalis Jungtinės Karalystės pastangų užtikrinti koordinuotus tarptautinius veiksmus dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, skelbia CNN.

Tikimasi, kad lyderiai aptars „pastangas pagerinti energetinį saugumą ir sumažinti energijos bei maisto kainų nepastovumą“.

B. Johnsonas susitiks su sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Zayedu JAE, prieš išvykdamas į Rijadą susitikti su sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu.

JK neseniai paskelbė, kad iki metų pabaigos palaipsniui nutrauks Rusijos naftos ir jos produktų importą, o Vyriausybė bendradarbiaus su įmonėmis, kad padėtų joms ieškant alternatyvių prekių.

JAE ir Saudo Arabija yra pagrindinės naftą išgaunančios šalys. JAE neseniai pareiškė norinti padidinti naftos gavybą ir paskatins Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) kartelį padidinti pasiūlą.

Pažymima, kad B. Johnsonas yra „susitelkęs į JK energijos tiekimo diversifikavimą“.

„Pasaulis turi atprasti nuo rusiškų angliavandenilių, turime panaikinti V. Putino priklausomybę nuo naftos ir dujų“, – sakė B. Johnsonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją