Kim Jong Unas apie tai kalbėjo pirmadienį, Penktojo nacionalinio motinų kongreso metu. Kaip nurodė Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA, renginys įvyko Pchenjane ir truko dvi dienas (sekmadienį ir pirmadienį).

Šiaurės Korėjos vadovas tvirtino, kad motinos turi „svarbiausią revoliucinę užduotį“ – tinkamai išauklėti jaunesniąją kartą, kad padėtų jos atstovams tapti pagrindine visuomenės jėga.

Jis ragino imtis veiksmų mažėjant gimstamumui.

„Jeigu motina netaps komuniste, negalės savo vaikų užauginti komunistais ir paversti savo šeimos narių revoliucionieriais“, – Kim Jong Uno žodžius citavo KCNA.

Valstybinis transliuotojas taip pat parodė vaizdo įrašą, kuriame šalies galva šluostosi ašaras, klausydamasis aukštą postą užimančio valdininko kalbos apie motinų vaidmenį.

Ekspertų teigimu, šis susirinkimas buvo surengtas siekiant sugriežtinti socialines normas ir rasti sprendimą, kaip padidinti gimstamumą.

Sekmadienį savo įžanginėje kalboje Kim Jong Unas pabrėžė motinų vaidmenį sprendžiant „nesocialines“ problemas ir užkertant kelią gimstamumo mažėjimui.

Pietų Korėjos susivienijimo ministerija sakė, kad Kim Jong Unas pirmą kartą viešai užsiminė apie mažėjantį gimstamumą. Tai rodo, jog problema yra rimta.

„Be esamos gimstamumo skatinimo politikos, Kim Jong Unas akcentavo ir kovą su nesocialinėmis problemomis“, – žurnalistams pranešė Susivienijimo ministerijos tarnautojas, panoręs likti anonimu.

„Panašu, kad susirinkimo tikslas – užkirsti kelią jaunesnės kartos ideologiniams nukrypimams ir paremti režimą, pabrėžiant vaikų auklėjimo svarbą“, – pridūrė jis.

Šiaurės Korėjos suminis gimstamumas (kiek vaikų per savo gyvenimą pagimdys viena moteris) 2023 m. sumažėjo iki 1,8, kaip skelbiama Jungtinių Tautų Gyventojų fondo interneto svetainėje.

Ankstesnis nacionalinis motinų susirinkimas Šiaurės Korėjoje įvyko 2012 m., o inauguracinis – 1961-ųjų lapkričio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)