Užsienio kalbos (prancūzų ir vokiečių) egzaminus laikyti užsiregistravo 94 kandidatai: iš jų prancūzų – 23, vokiečių – 71. 2022 m. prancūzų kalbos egzaminą laikyti buvo pasirinkę 32 kandidatai, vokiečių – 95 kandidatai. Praėjusiais metais šiuos egzaminus išlaikė visi laikiusieji.

Užsienio kalbų (prancūzų, rusų, vokiečių) egzaminus sudaro keturios dalys: klausymas, rašymas, skaitymas ir kalbėjimas. Kiekviena egzamino dalis lemia ketvirtadalį bendro įvertinimo.

NŠA pažymi, kad antradienį abiturientai atliks klausymo, rašymo ir skaitymo dalių užduotis. Kalbėjimo dalį jie jau laikė balandžio mėnesį.

Klausymo užduoties garso įrašas egzaminų centrams pateikiamas skaitmeniniu formatu. NŠA garso įrašo kokybę tikrina, tačiau, kokį įrašą girdi kandidatai, priklauso ir nuo techninės įrangos, kuri naudojama klausymui, ir nuo egzamino patalpų. Tinkamai tuo pasirūpinti – savivaldybių administracijų ir egzaminų centrų atsakomybė. Atsiradus garso įrašo trikdžiams, egzamino vykdytojai gali pakeisti kompiuterį, panaudoti atsarginę laikmeną su garso įrašu ar klausymo dalį nukelti į egzamino pabaigą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją