55 metų M.B.Youssefas turės atlikti bausmę JAV federaliniame kalėjime. Jis prisipažino kaltas dėl keturių kaltinimų naudojus suklastotas tapatybes, o tai yra jo bandomojo laikotarpio, 2010 metais paskirto už bankinį sukčiavimą, taisyklių pažeidimas.

Jam grėsė iki dvejų metų kalėjimo, bet kiti keturi kaltinimai pagal susitarimą su kaltintojais buvo panaikinti.

Antiislamiškas filmas "Musulmonų nekaltybė" (Innocence of Muslims)
M.B.Youssefas laikomas žmogumi, sukūrusiu filmą "Musulmonų nekaltybė" (Innocence of Muslims), kuriame pranašas Mohametas vaizduojamas kaip žudikiškas iškrypėlis ir kuris rugsėjo mėnesį sukėlė protestų bangą, pareikalavusią dešimčių žmonių gyvybių.

Šis filmas taip pat siejamas su rugsėjo 11-osios ataka prieš JAV konsulatą Bengazyje, kai buvo nužudyti JAV ambasadorius Libijoje Chrisas Stevensas ir dar trys amerikiečiai.

2009 metų vasarį M.B.Youssefą ir kitus asmenis federaliniai pareigūnai apkaltino tuo, kad per jie apgaulę įgijo tapatybes bei klientų socialinio draudimo numerius keliuose "Wells Fargo" skyriuose Kalifornijoje ir tuo naudodamasis išsiėmė 860 dolerių.

M.B.Youssefas buvo nuteistas metus ir devynis mėnesius kalėti, jam buvo uždrausta penkerius metus be leidimo naudotis kompiuteriu ir internetu, taip pat - priežiūros laikotarpio metu naudotis išgalvotais vardais.