Prekybiniai santykiai tarp Kinijos ir Rusijos – vis glaudesni, o kinų eksportas į kaimyninę šalį toks didelis, kad pasienio miestuose Kinijoje per pastaruosius metus vienas po kito kyla nauji sandėliai ir netgi daugiaaukščiai biurų bokštai.

Visa dabartinė Rusijos ir Kinijos siena yra ilgesnė nei 4200 kilometrų, o tarp abiejų šalių veikia per 160 sienos kirtimo postų, atidarytų ištisą parą. Auganti Heihė – vienas iš ryškiausių pavyzdžių, kaip nuo karo Ukrainoje pradžios išsiplėtojo ekonominiai santykiai tarp Rusijos ir Kinijos. Naujuoju tiltu per Amūrą į Blagoveščenską periodišku srautu rieda nauji dyzeliniai sunkvežimiai ir lengvieji automobiliai, nuolatinė prekyba vyksta ir geležinkeliu.

Kaip Kinija tapo didžiausia pasaulio automobilių eksportuotoja? Per kokias kitas sritis Xi Jinpingo valdoma šalis dar pelnosi iš karo Ukrainoje ir kodėl lėles už virvučių susidariusioje situacijoje tampo ne Vladimiras Putinas, o didžioji Rusijos kaimynė Azijoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)