Rusijos pajėgos nuo 2022 metų gegužės mėnesio stengiasi užimti Bachmutą – miestą, kuriame iki karo gyveno apie 70 000 žmonių, ir patyrė čia didžiulių nuostolių. Kovo 3 d. paskelbta geolokacinė medžiaga patvirtina, kad Ukrainos kariškiai sunaikino du svarbius tiltus Bachmuto rajone – vieną per Bachmutivkos upę Bachmuto šiaurės rytuose, kitą – kelyje Chromovė-Bachmutas į vakarus nuo miesto, rašoma ataskaitoje.

„Prevencinis tiltų sunaikinimas tikriausiai rodo, kad Ukrainos kariškiai gali mėginti apsunkinti rusų judėjimą Bachmuto rytuose ir galimą jų veržimąsi į vakarus“, - teigia ISW analitikai.

Jie primena, jog vasario 28 d. Ukrainos prezidento patarėjas Oleksandras Rodnianskis pareiškė, kad prireikus Ukrainos pajėgos gali pasitraukti iš pozicijų Bachmute. Pasak jo, Ukraina sustiprino pozicijas į vakarus nuo Bachmuto taip, jog net jei Ukrainos kariškiai pradės trauktis, Rusijos kariuomenė nebūtinai įstengs greitai užimti visą miestą.

„Jei Ukrainos karinė vadovybė nuspręs, kad būtina pasitraukti iš Bachmuto, ji, sprendžiant iš Ukrainos kariškių pareiškimų ir pranešimų apie jų veiksmus, greičiausiai atliks ribotą ir kontroliuojamą pasitraukimą iš ypač sudėtingų rytinės Bachmuto dalies ruožų“, - pažymi ISW atstovai.

Bachmuto gynyba tęsiasi jau kelis mėnesius. Ten vyksta įnirtingi mūšiai. Anksčiau Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė, kad Rusija prie Bachmuto kasdien praranda 500 kareivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją