V. Putinas antradienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos neva sudavė smūgį Ukrainos karinės žvalgybos štabui „prieš dvi–tris dienas“, ir teigė, jog Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos toliau reaguoja į „Ukrainos karą su Donbasu“ – atakuoja Ukrainos karinę infrastruktūrą.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija nepranešė apie Ukrainos karinės žvalgybos bazei suduotą smūgį ir šio V. Putino pareiškimo patvirtinimo nėra, konstatuoja analitikai.

V. Putinas taip pat sakė, kad Ukraina neva mėgina išprovokuoti atsaką ir priversti Rusiją „kopijuoti“ Ukrainos veiksmus.

Tas faktas, jog V. Putinas pabrėžė ankstesnius ir dabartinius raketų smūgius, pasak analitikų, ko gero, yra jo bandymas signalizuoti, kad Rusija jau aktyviai imasi atsakomųjų priemonių ir kad jai nereikia atskirai reaguoti į tolesnes „Ukrainos provokacijas“.

Iki šiol V. Putinas metodiškai reaguodavo į realius ir tikėtinus Ukrainos veiksmus ir liepdavo rengti didelio masto raketų smūgių kampanijas bei masines dronų atakas – tikėtina, dėl Rusijos pajėgų negebėjimo mūšio lauke pasiekti lemiamų pergalių.

Podoliakas: bepiločių orlaivių ataka prieš Maskvą sukrėtė Rusijos politinį elitą

Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas per nacionalinį televizijos maratoną teigė, kad bepiločių orlaivių ataka Maskvoje ir Maskvos srityje atskleidė tris dalykus, rodančius Rusijos būklę, praneša portalas „rbc.ua“.

„Šios dronų atakos atskleidė tris dalykus. Pirma, Rusijos vidaus erdvė visiškai nekontroliuojama. Antra, nėra jokios apsaugos nuo smūgių iš oro ar sausumos, niekur. Šie dronai, žinoma, yra maži, bet jie, nors gegužės 9-ąją buvo uždrausta naudoti bepiločius orlaivius, ramiai pakilo ir nuskrido į Maskvą“, – sakė pareigūnas.

Jis taip pat mano, kad ši dronų ataka parodė Rusijos techninį nerangumą.

„Nei sistemos „Pancir“, nei elektroninės kovos priemonės, niekas neveikia. Ir tai sukrėtė Rusijos politinį elitą, nes parodė, kad Rusijoje visiškai lengva sukelti ginkluoto protesto nuotaikas ne tik Belgorodo srityje, bet ir bet kurioje kitoje teritorijoje“, – pabrėžė M. Podoliakas.

Portalas primena, kad antradienio rytą Maskvoje ir regione buvo pranešta apie bepiločių orlaivių ataką – kai kurie iš jų įsirėžė į gyvenamuosius namus.

Rusijos žiniasklaida rašė, kad atakoje dalyvavo 32 dronai, iš kurių 19 esą buvo numušti. Rusijos gynybos ministerija pranešė tik apie aštuonis dronus.

Taip pat buvo pranešta, jog Rusijos žiniasklaida gavo iš Rusijos prezidento administracijos tam tikrų nurodymų, kaip nušviesti bepiločių orlaivių ataką prieš Maskvą ir Maskvos sritį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)