„Turkijos pozicija šiomis aplinkybėmis – jos pasirengimas derėtis su Rusijos Federacija - yra tradicinė šios šalies politika, kuria siekiama tenkinti savo interesus. Turkija pasiruošusi ir toliau teikti tarpininkavimo paslaugas, ji, kaip grūdų susitarimo tarpininkė, mėgina rasti aukso vidurį ir sumažinti riziką“, – sakė diplomatas per nacionalinį televizijos maratoną, praneša „Interfax-Ukraina“.

Anot jo, rusai galbūt neįvykdys visų grasinimų, apie kuriuos kalba. Tačiau grėsmė išlieka, ir tai atsiliepia laivybos bendrovėms, draudimui ir kt.

„Būkime atviri. Rusija, pasitraukusi iš susitarimo, pareiškė, kad ji neužtikrins saugumo. O tai reiškia, kad rusai apšaudys uostus, infrastruktūrą ir galbūt laivus. Čia ir yra rizika“, – sakė ambasadorius.

V. Bodnaras priminė, kad Ukraina įkūrė fondą prieš šias rizikas, tačiau yra tam tikrų sąlygų.

„Mes taip pat turime galimybių pritraukti laivus ir kompanijas. Mūsų nuomone, tai galima realizuoti net nesinaudojant šiuo jau suderintu maršrutu, o per Rumunijos ir Bulgarijos teritorinius vandenis. Tai irgi galimas variantas, kad būtų sumažinta rizika“, – teigė jis.

Kartu V. Bodnaras pabrėžė, jog būtina tarptautinės bendruomenės atsakomybė, kad, viena vertus, būtų padėta Ukrainai įgyvendinti tokį scenarijų, kita vertus, būtų daromas spaudimas Rusijai siekiant užkirsti kelią galimoms jos atakoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją