Žurnalas "The Atlantic Monthly" paprašė dešimties garsiausių istorikų išrikiuoti amerikiečius, kurie, jų nuomone, padarė didžiausią įtaką JAV istorijai.

Tarp kitų asmenų, patekusių į pirmąjį dešimtuką, yra JAV prezidentai George`as Washingtonas, Thomas Jeffersonas, Woodrow Wilsonas ir Franklinas D.Rooseveltas, taip pat judėjimo už pilietines teises lyderis Martinas Lutheris Kingas jaunesnysis.

Į pirmąjį dešimtuką taip pat buvo įtrauktas Alexandras Hamiltonas, Benjaminas Franklinas, JAV Aukščiausiojo Teismo teisėjas Johnas Marshallas ir išradėjas Thomas Edisonas.

Šimtuke figūruoja daugiau kaip 30 rašytojų, tarp jų Markas Twainas ir poetas Waltas Whitmanas. Iš šių laikų asmenybių į šimtuką pateko muzikantas Bobas Dylanas, golfo žaidėjas Tigeris Woodsas ir vartotojų interesų gynėjas Ralphas Naderas.

Redaktorius Jamesas Bennetas pranešime spaudai teigė, kad šis sąrašas buvo sudarytas siekiant paskatinti diskusijas, kas šaliai padarė didžiausią įtaką ir kaip tai įvyko.

Pavyzdžiui, jis klausia, "kaip gali būti, kad Billas Gatesas atsidūrė Elvio Presley priekyje, o E.Presley aplenkė Lewisą ir Clarką", turėdamas galvoje XIX amžiaus pradžios ekspediciją į Ramiojo vandenyno pakrantę surengusius tyrinėtojus kapitoną Meriwetherį Lewisą ir antrąjį leitenantą Williamą Clarką.

Tarp įtakingiausių amerikiečių sąrašo sudarytojų yra ir Pulitzerio premijos laimėtoja bei istorikė Doris Kearns Goodwin, teigusi, kad ieško žmonių, "kurie sudarė galimybes žmonėms gyventi geriau - materialiai, psichologiškai, kultūriškai ir dvasiškai".