Remiantis pranešimais, per išpuolį nukentėjo kariuomenės vadas afganistanietis ir tarptautinių pajėgų nariai.

Karių mokymo akademija pirmuosius auklėtinius priėmė praėjusių metų spalį.

Įstaiga įrengta pagal Didžiosios Britanijos Sandhersto karališkąją karo akademiją. Tai bus vienintelis britų karinis kontingentas Afganistane po tarptautinių pajėgų atitraukimo šių metų pabaigoje.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos atstovas teigė, jog yra informuotas apie incidentą. "Incidentas tiriamas, todėl šiuo metu būtų netinkama komentuoti situaciją", - pažymėjo atstovas.

NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) pranešime teigiama: "Mes galime patvirtinti, kad Kargos stovykloje įvyko incidentas, susijęs su Afganistano ir ISAF kariais. Stovykla yra Afganistano nacionalinio saugumo pajėgų įstaiga. Šiuo metu situacija vertinama".

Pasak BBC korespondento, manoma, kad vėlyvą rytą ar popietę tarp afganistaniečių ir ginkluoto Afganistano kario, kuris atidengė ugnį, įvyko ginčas.

Afganistano gynybos ministerijos operacijų štabo viršininkas generolas Mohammedas Afzalas Amanas sakė naujienų agentūrai AFP, kad "trys ar keturi kariai buvo sužeisti, taip pat nukentėjo keli ISAF nariai".

Didžiosios Britanijos karinių pajėgų dalis jau išvyko iš Afganistano. Numatyta, kad iki šių metų pabaigos iš šalies bus išvesti beveik visi britų kariai.