Nangarharo provincijos sostinėje Džalalabade demonstrantai skandavo prieš Prancūziją nukreiptus šūkius ir žadėjo ginti islamą, kai „Charlie Hebdo“ publikavo naują karikatūrą, vaizduojančią musulmonų pranašą Muhammadą.

Tas piešinys buvo išspausdintas ant savaitraščio viršelio pirmame numeryje, išleistame po sausio 7-ąją dviejų brolių džihadistų surengtos kruvinos atakos prieš „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje.

„Raginu Afganistano vyriausybę ir kitas musulmoniškas šalis nutraukti diplomatinius santykius su Prancūzija, – 25 metų demonstrantas Matiullah Ahmadzai sakė naujienų agentūrai AFP. – Norime, kad Prancūzijos ambasada Kabule būtų uždaryta. Prancūzija turėtų atsiprašyti musulmoniškų šalių.“

Kitas protestuotojas, vardu Nooras Ahmadas Noorani, sakė, kad jie išėjo į gatves „ginti šventojo islamo tikėjimo“.

Protestuotojai taip pat nešė plakatus su užrašais „Aš myliu tave, Muhammadai“ ir „Mes nebetylėsime!“

Praeitą savaitę keli šimtai žmonių dalyvavo demonstracijoje Afganistano centrinėje Uruzgano provincijoje, šlovindami „Charlie Hebdo“ redakcijai smogusius užpuolikus ir kritikuodami prezidentą Ashrafą Ghani, kuris pasmerkė tą kruviną ataką.

Sausio 7 dieną du ekstremistai, palaikę ryšius su džihadistų grupuotėmis Jemene ir Sirijoje, užpuolė „Charlie Hebdo“ būstinę ir nušovė 12 žmonių, tarp jų – to savaitraščio vyriausiąjį redaktorių. Po tris dienas trukusių gaudynių užpuolikai buvo nukauti policijos.

Tas satyrinis leidinys jau ne kartą buvo išprovokavęs musulmonų įtūžį visame pasaulyje savo karikatūromis, pašiepiančiomis pranašą Muhammadą.

Kaimyniniame Pakistane sekmadienį irgi vyko protestai prieš „Charlie Hebdo“ – beveik visuose didžiuosiuose šalies miestuose į gatves išėjo tūkstančiai žmonių.