Tokių incidentų, žinomų kaip "žaliųjų prieš mėlynuosius" išpuoliai, protrūkis kelia vis didesnį nerimą Jungtinėms Valstijoms ir jų NATO sąjungininkėms, kovojančioms Afganistane su Talibano sukilėliais.

"Vienas Tarptautinių saugumo pagalbos pajėgų (ISAF) narys žuvo, kai vienas asmuo, vilkėjęs Afganistano uniformuotosios policijos uniformą, šiandien nukreipė savo ginklą prieš ISAF narius pietų Afganistane", - sekmadienį pranešė Aljanso pajėgos.

NATO neatskleidžia per atakas sužeistų karių skaičiaus, tačiau vienas provincijos pareigūnas sakė, kad per šį išpuolį nukentėjo kitas karys ir vienas vertėjas, o užpuolikas buvo nukautas kilus susišaudymui.

Šis incidentas įvyko policijos būstinėje Spin Boldako rajone Kandaharo provincijoje, vietos administracijos atstovas Jaweedas Faisalas sakė naujienų agentūrai AFP.

Tuo tarpu Kandaharo policijos vadas generolas Abdulas Razikas nurodė, kad susišaudymas įsiplieskė kilus ginčui.

Per trumpesnį nei dviejų savaičių laikotarpį nuo "saviškių" atakų žuvo jau dešimt tarptautinės koalicijos karių, o tokie išpuoliai pakerta pasitikėjimą tarp užsieniečių karių ir su jais dirbančių afganų.

"Žaliųjų prieš mėlynuosius" išpuolių aukos sudaro 13 proc. visų šiemet Afganistane žuvusių tarptautinės koalicijos karių, rodo NATO statistika ir nepriklausomo tinklalapio icasualties.org pateikiami duomenys.