„Bent jau su manimi sveikinamasi ir kalbama“, – džiaugėsi Baltarusijos lyderis. Jo teigimu, tai „didelis progresas“, - rašo telegraf.by.

Baltarusijos vadovas taip pat pažymėjo, kad jis pasirengęs dialogui su politikais iš bet kurios šalies, jeigu tai bus dialogas, atitinkantis baltarusių tautos interesus.

„Aš už šią teritoriją (Baltarusiją – DELFI) atsakau taip pat, kaip Merkel už Vokietiją ar Komorowskis ir Tuskas už Lenkiją“, – pažymėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas taip pat nurodė, kad Europoje jau pradėjo suprasti, jog konfrontacija prie nieko neatves.

„Jie suprato, kad geriau turėti daugiau-mažiau stabilią Ukrainą ir Baltarusiją, nei štai tokį karą“, – pareiškė Baltarusijos vadovas ir paaiškino, kad „nebūna svetimų konfliktų, Ukrainos konfliktų, jeigu tai Europa“, nes nėra jokių garantijų, kad panašūs į Ukrainos įvykiai rytoj nepasikartos Lenkijoje ar Vokietijoje.

Baltarusijos lyderio žodžiais, norint gyventi ramiai, reikia „nekurti problemų savo kaimynams ir nekurstyti ten gaisro“.

„Europa, tikriausiai, prablaivėjo ir pradeda suprasti“, – sakė A. Lukašenka.

Kalbėdamas su Serbijos žiniasklaida Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad Ukraina niekur nedings nuo bendradarbiavimo su Eurazijos ekonomine sąjunga, kurios sukūrimo dokumentai buvo pasirašyti gegužės pabaigoje.