Jai vadovauti siūlomas partijos „Tėvynė“ lyderis Arsenijus Jaceniukas. Jo teigimu, niekas daugiau nesutiko būti premjeru. Tuo metu žmonės atrodo nusivylę, kad jiems niekas neleido balsuoti dėl kandidatų, o juos tik išvardijo.

Kandidatas į premjerus Arsenijus Jaceniukas ant Maidano scenos, kur trečiadienio vakarą buvo išsirikiavę kandidatai į ministrų kabinetą, pabuvo tik dešimt minučių ir atrodė nusivylęs.

„Ministras pirmininkas dabar yra politikas kamikadzė. Imu valdyti šalį, kuri yra išvogta. Nepamenu nei vieno premjero, kuriam būtų kliuvusi tokia padėtis. Būti premjeru niekas nepanoro – štai kur problema. Pakalbėti norinčių daug, o atsakomybės prisiimti niekas nesutinka“, – sako partijos „Tėvynė“ lyderis A. Jaceniukas.

Visiškai priešinga reakcija buvo prie scenos pasirodžius šokolado magnatui Petro Porošenko. Žmonės ragino jį lipti ant scenos, tačiau nei jis, nei UDAR lyderis Vitalijus Klyčko nepasirodė.

Pastarojo žmonių vyriausybėje greičiausiai nebus. Svarbiausi postai siūlomi didžiausiai valdančiajai A. Jaceniukio „Tėvynės“ partijai, vyriausybėje bus ir Maidano visuomeninių organizacijų, ir nacionalistinės „Svobodos“ atstovų. O Lietuvoje gydytas „Automaidano“ lyderis Dmitro Bulatovas siūlomas jaunimo ir sporto ministru.

„Nenoriu duoti politinio įvertinimo, nes iki šiol nepriklausau jokiai politiniai partijai ir neplanuoju to daryti. Šiuo metu svarbiausia, kad mano darbas atneštų naudą Ukrainai. Mes kovojome, kad Ukrainoje atsirastų žmogaus teisės, dingtų korupcija“, – žurnalistams sakė D. Bulatovas.

Jo kandidatūrą žmonės sutiko kone palankiausiai.

„Jie turėjo paklausti dėl kiekvieno kandidato atskirai – ar žmonės sutinka, ar ne, – sakė kalbintas protestutojas. – Pavyzdžiui, Jaceniukas, kaip būsimas premjeras, praslydo labai greitai. Penkios sekundės, kažkas pakėlė rankas, kas ne. Dėl kitų taip pat. Ar dėl to mes kovojom?“

Švilpimu sutikta ir dabartinio Rados vadovo, laikinojo prezidento Oleksandro Turčinovo kalba. Protestuotojai kiek nurimo tik kai jis pažadėjo pasitraukti.

„Noriu pasakyti, kad kai tik galėsime normalizuoti situaciją šalyje, atkurti valdžią, aš atsistatydinsiu, kaip asmuo, kuris atliko savo pareigas. Šlovė Ukrainai“, – nuo Maidano scenos sakė laikinasis Ukrainos prezidentas.

Protestuotojai piktinosi ir dėl to, kad iki šiol nesulaikytas nė vienas įtariamasis dėl žudynių. Ketvirtadienį protestuotojai ketina rinktis prie Rados, kur bus sprendžiama dėl vyriausybės. Jei politikams pavyks sutarti, vyriausybė turėtų pradėti dirbti nuo penktadienio iki kol bus išrinktas naujas prezidentas.