Gaisras Teste-de-Buch vietovėje sustiprėjo ir ėmė kelti grėsmę stovyklavietėms, sakoma vietos institucijų pranešime. Daugiau kaip 14 tūkst. žmonių šioje vietovėje dėl gaisro jau anksčiau turėjo palikti savo namus ar poilsio rezidencijas.

Liepsnos nuniokojo 10 500 hektarų plotą, jas kursto stiprus vėjas ir itin sausa žemė. Ugniagesiai bando suvaldyti gaisrą jau nuo antradienio.
Kaimyninėse šalyse padėtis panaši, o aplinkosaugininkai dėl maždaug 40 laipsnių temperatūros kaltina klimato kaitą.

Žiniasklaida pranešė, kad Ispanijoje ir Portugalijoje dėl didelių karščių mirė šimtai žmonių, o didelių problemų kelia ir miškų gaisrai. Penktadienį šiaurės rytų Portugalijoje per avariją žuvo gaisrų gesinimo lėktuvo pilotas.

Italijos Bibionės kurorte savaitgalį pakrančių apsaugos tarnybai teko gelbėti iš jūros žmones, kurie dėl gaisro turėjo trauktis iš sausumos.
Graikija ir Marokas taip pat kovoja su miškų gaisrais. Graikijos pareigūnai teigia, kad daugelyje šalies dalių išlieka „labai didelė“ tolesnių gaisrų rizika.

Per pastarąją parą Graikijoje užregistruota 119 miškų gaisrų. Pirmadienį šalies civilinės saugos agentūra tviteryje pranešė, kad ypač nukentėti gali Atikos regionas, kuriam priklauso sostinė Atėnai, taip pat Eubojos, Kretos, Lesbo bei Samo salos, taip pat Peloponeso pusiasalio šiaurės rytai.

Gaisras toliau liepsnojo Kretos saloje, netoli Retimno uostamiesčio. Teko evakuoti kaimus, ir nors dabar atrodo, kad gaisras kontroliuojamas, žarijos „labai sumaniai“ slepiasi žemėje, pranešė laikraštis „Kathimerini“.

Karščiai kamuoja ne tik pietų Europą: nuo pirmadienio visoje Anglijoje įsigalioja „raudonas įspėjimas“ dėl didelio karščio, nes temperatūra pirmą kartą čia gali pasiekti 40 laipsnių Celsijaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją