„Tikrinamos šios tyrimo versijos: katastrofa dėl techninių orlaivio įrangos gedimų; katastrofa dėl netinkamo įgulos narių pareigų vykdymo; netinkamas už skrydžio valdymą atsakingų asmenų tarnybinių pareigų vykdymas; netinkama orlaivio priežiūra ir jo parengimas skrydžiui“, – rašoma pranešime.

Savo ruožtu Vidaus reikalų viceministras Antonas Heraščenka pranešė, kad norint nustatyti per orlaivio „An-26“ žuvusiųjų asmens tapatybes, reikės atlikti DNR tyrimus.

„Šiuo metu Ivano Kožedubos vardo universitetas [oro pajėgų universitetas, kurio kariūnai skrido lėktuvu] organizuoja darbą su artimaisiais. Visiems buvo paskambinta, o šiandien paimsime DNR mėginius, nes, deja, dalį žuvusiųjų bus galima identifikuoti tik palyginus jų DNR su artimųjų DNR“, – šeštadienį kalbėjo A. Heraščenka televizijos kanalo „Ukraina-24“ eteryje.

„Kiekvienas žingsnis yra fiksuojamas nuotraukose ir vaizdo įrašuose, nes visa tai yra būtina kiekvienai katastrofos sekundei atkurti“, – pažymėjo A. Heraščenka.

Mokomąjį skrydį vykdęs Ukrainos oro pajėgų karinis lėktuvas „An-26“ sudužo rugsėjo 25-osios vakarą, leisdamasis Charkivo srities Čuhujivo oro uoste.

Orlaivyje buvo 27 žmonės – 20 kursantų ir septyni Charkivo oro pajėgų universiteto karininkai.


Naujausiais duomenimis, per katastrofą žuvo 26 žmonės, vienas – minėto universiteto trečiakursis – gydomas ligoninėje.

Kitas nukentėjusysis, kuris buvo hospitalizuotas sunkios būklės, mirė, informavo Ukrainos nepaprastųjų situacijų valstybinė tarnyba.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė įsaką dėl gedulo paskelbimo šalyje.