Liamas Corcoranas antradienį perėjo saugumo patikrą nepateikęs jokių dokumentų ir sėkmingai įsėdo į oro bendrovės Jet2.com lėktuvą, išskridusį į Italijos sostinę, pripažino šio Anglijos šiaurės vakarinio miesto oro uostas.

Berniukas buvo patikrintas apsaugos darbuotojų, tačiau jie neatkreipė dėmesio, kad jaunasis keleivis neturi paso ir bilieto, kai jis prasmuko kartu su viena šeima, einančia į lėktuvą, pranešė dienraštis "Manchester Evening News".

Skrydžio metu kiti keleiviai pastebėjo, kad berniukas skrenda vienas, ir perspėjo įgulą.

"Šis nepaprastai rimtas reikalas dabar skubiai tiriamas oro uosto ir oro bendrovės pareigūnų, - nurodė oro uosto atstovas. - Akivaizdu, kad dokumentai nebuvo tinkamai patikrinti apsaugos ir prie įlaipinimo vartų. Berniukas buvo kruopščiai patikrintas apsaugos, tad keleivių ir lėktuvo saugumas nebuvo sutrikdytas."

Keli Mančesterio oro uosto ir Jet2.com darbuotojai buvo nušalinti nuo pareigų, kol vyksta tyrimas.

Šis incidentas įvyko tuo metu, kai Britanija ruošiasi priimti apie 2 mln. turistų, vykstančių į penktadienį prasidėsiančias Londono olimpines žaidynes.

Olimpiados saugumas atsidūrė visuomenės dėmesio centre, kai Britanijos vyriausybė nurodė buvusi priversta pasiųsti dar 4 700 karių, kai viena privati saugos bendrovė nesugebėjo surinkti pakankamai apsaugininkų.

Mančesterio oro uosto atstovas sakė, kad Liamas liko lėktuve, kai šis nutūpė Romos Fiumičino oro uoste, ir buvo parskraidintas tuo pačiu lėktuvu į Mančesterį, kur jį pasitiko motina.

Kaip rašo "Manchester Evening News", berniukas buvo pabėgęs nuo motinos, kai jiedu buvo išvykę apsipirkti į Vitenšo prekybos ir pramogų centrą. Vienuolikmetis į oro uostą nusigavo savarankiškai.