Partija „Kartu už Kataloniją“ (Junts per Catalunya) taip pat išplatino pareiškimą, kaltinantį rinkimų komisiją bandymu „nutildyti ir nustumti į šalį“ C. Puigdemontą , kad „jis negalėtų paaiškinti, kam atstovauja Europos institucijų širdyje“.

Komisija iš kandidatų sąrašo taip pat išbraukė Antoni Cominą, vieną iš penkių Katalonijos pareigūnų, pabėgusių į Belgiją, kai Ispanija atleido Katalonijos vyriausybę ir įvedė tiesioginį valdymą. Tai matyti iš komisijos sprendimo, su kurio turiniu susipažino naujienų agentūra AFP.

Rinkimuose uždrausta dalyvauti ir iš šalies pabėgusiai buvusiai Katalonijos ministrei Clarai Ponsati, kuri taip pat planavo balotiruotis.

Rinkimų komisija savo sprendimo naujienų agentūrai AFP nekomentavo.

C. Puigdemontas, A. Cominas ir C. Ponsati dalyvavo rengiant 2017 metų spalio referendumą dėl Katalonijos nepriklausomybės, nepaisydami Aukščiausiojo Teismo draudimo.

Tai sukėlė didžiausią politinę krizę Ispanijoje per kelis dešimtmečius.

Po referendumo turtingame šiaurės rytiniame šalies regione buvo paskelbta neilgai gyvavusi nepriklausomybės deklaracija.

Reaguodamas Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy įvedė tiesioginį valdymą pusiau autonominiame regione, atleido Katalonijos vyriausybę ir paskelbė naujus rinkimus.

Ispanijoje pasilikę Katalonijos lyderiai šiuo metu yra teisiami Madride už savo vaidmenį siekiant Katalonijos atsiskyrimo nuo Ispanijos.