Apie partijos užsakytos apklausos rezultatus skelbiama pranešime spaudai.

„Visi kalbame, ką kiekvienas iš mūsų gali padaryti asmeniškai, kad Lietuva būtų saugesnė ir stipresnė. Valdžios siūlymas visus papildomai apmokestinti ir skirti pinigus gynybos stiprinimui nėra geriausias būdas. Per vieną darbo dieną šalyje dirbantys žmonės sukuria apie 180 mln. eurų BVP. Idėja visiškai nauja, o suprasdamas, kaip nelengva žmogui atsisakyti tradicija tapusio laisvadienio, galiu tik didžiuotis Lietuvos piliečių sąmoningumu – 42 procentai apklaustųjų pritartų tokiam siūlymui,“ – sako A.Zuokas.

Per penkerius metus – o būtent tokiam laikui Kovo 11-osios laisvadienis taptų darbo Lietuvos gynybai diena – būtų surinkta per vieną milijardą eurų, nedidinat jokių mokesčių. Kol kas nepritariančių tokiai minčiaim skelbiama pranešime, yra vos vienu procentu daugiau, o neturi nuomonės – 15 proc.

Net 65 procentai „Laisvės ir Teisingumo partijos“ rinkėjų sutiktų taip įprasminti Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Taip pat gausiai palaiko konservatoriai (53 proc), ir socialdemokratai (47 proc), ir Liberalų sąjūdis (44 proc.) ir demokratai „Vardan Lietuvos“ (47 proc.). Mažiau pritariančių tarp Lenkų rinkimų akcijos (62 proc.), laisviečių (38 proc.) bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos (51 proc.) rinkėjų.

„Panašu, kad turime visą Lietuvą galinčią apjungti idėją, kuri nepriklauso nuo partinių simpatijų – ir tai labai svarbu, nes pastarųjų metų politinės iniciatyvos tik skyrė, bet ne vienijo Lietuvą,“ – tvirtina partijos „Laisvė ir Teisingumas“ pirmininkas.

Apklausa, kurią, „Laisvės ir teisingumo užsakymu, atliko „Baltijos tyrimai“, parodė gyventojų pritarimą ir kitai partijos programinei nuostatai – Europos Parlamente siekti bendros ES kariuomenės ir bendros Europos Sąjungos išorinių sienų apsaugos. Kaip seklbiama pranešime, šiam tikslui pritaria net 63 procentai apklaustųjų, tarp jaunimo pritarimas dar didesnis – 70 procentų.

„Ir būtent tai turėtų būti bendras visų Lietuvos politinių partijų, Prezidento ir vyriausybės užsienio politikos tikslas, idėją turėtų remti ir visi kandidatai, pretenduojantys dirbti naujai išrinktame ES parlamente.

Tuo tarpu paties Europos Parlamento užsakyta apklausa 2023 rudenį parodė, kad net 81 proc. apklaustųjų pritartų bendrų ES karinių pajėgų kūrimui. Ar bus ši idėja įgyvendinta, dabar priklausys tik nuo politikų“, – rašoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)