Pasak atliktos apžvalgos, 9 iš 11 Lietuvos atstovų Europos Parlamente nurodė turintys bent po vieną papildomą veiklą (iš viso – 31 veiklą). Jie paskelbė einantys pareigas politinėse organizacijose, veikiantys įvairiose įmonėse, bendruomenėse, asociacijose, universitetuose. Tik vienas europarlamentaras, V. Uspaskichas, nurodė, kad gauna pajamas už papildomas veiklas.

„Šiuo metu kas ketvirtas europarlamentaras gauna papildomas pajamas už veiklas už Parlamento ribų, kurios kartais viršija ir jų atlyginimus. Būtina užtikrinti, kad mūsų išrinkti atstovai veiktų visuomenės, o ne asmeninių interesų labui. Tikiuosi, kad į Europos Parlamentą išrinkti Lietuvos politikai aktyviai prisidės prie diskusijų ir palaikys iniciatyvas, skirtas griežtesnei pajamų iš papildomų veiklų kontrolei“, – sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovė Ingrida Kalinauskienė.

Kaip minima atliktoje apžvalgoje, du trečdaliai (497 iš 705) visų EP narių deklaravo papildomas veiklas, iš kurių penktadalis – apmokamos. Daugiausiai europarlamentarų, kurie nurodė, kad užsiima bent viena papildoma apmokama ar neapmokama veikla, yra iš Austrijos, Latvijos, Liuksemburgo, Lietuvos ir Belgijos.

Vidutiniškai iš papildomų veiklų daugiausiai uždirba Lietuvos (dėl vieno europarlamentaro), Maltos, Graikijos, Vengrijos ir Slovakijos EP nariai, pasak atliktos apžvalgos. Mažiausiai – Kipro, Švedijos ir Nyderlandų. 12 iš 20 daugiausiai uždirbančių europarlamentarų gauna didesnes pajamas iš papildomų veiklų nei iš EP nario atlyginimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)