„Turime labai aiškius prokremliškus, proputiniškus kandidatus. Pažiūrėjus į reitingus, kada po kelis procentus visuomenės palaiko tokius veikėjus, tai matyt, yra terpė Kremliaus veikėjams dirbti Lietuvoje ir turėti galimybę verbuoti asmenis, kurie turbūt ir už dyką bendradarbiaus ir teiks informaciją mūsų nedraugiškam kaimynui“, – antradienį žurnalistams Seime kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak ekspremjero, būtina imtis veiksmų, kad visuomenėje nebeliktų Kremliaus naratyvo apraiškų.

„Matome, kad tų žmonių, kurie su gėlytėmis lauktų rusų tankų įvažiavimo į Lietuvą – yra pakankamas skaičius ir jiems atstovauja politikai, kurie dar neseniai Seime buvo“, – sakė jis.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną.

ELTA primena, kad Rusijoje ir rusų bendruomenėse gegužės 9-ąją yra minima pergalės prieš nacistinę Vokietiją diena. Tuo metu Europa Antrojo pasaulinio karo pabaigą mini diena anksčiau, gegužės 8-ąją. Antrajam pasauliniam karui pasibaigus, Lietuva liko ją okupavusios ir represijas prieš taikius gyventojus vykdžiusios Sovietų Sąjungos sudėtyje.

Pernai gegužės 9-osios išvakarėse Merkinėje buvo išniekintas partizano vado Adolfo Ramanausko-Vanago paminklas. Taip pat buvo gautas pranešimas apie dar vieną išpuolį Lazdijų rajone, Bielėnų kaime – partizanų vado paminklas buvo ne tik apipiltas baltais dažais, tačiau rastas ir į skulptūrą įkirstas kirvis.

Karbauskį nustebino pasyvi agitacija dėl referendumo: mano kaltinimas yra aiškus ir vienareikšmis

Antradienį išankstiniame balsavime dalyvavęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis piktinasi pasyvia agitacine kampanija dėl daugybinės pilietybės referendumo. Pasak politiko, siekiant paaiškinti, kodėl toks svarbus klausimas buvo nustumtas į paraštes, į galvą ateina tik vienas atsakymas – konservatoriai.

„Dabar jokios reklamos nebuvo. Darau prielaidą, kad konservatoriai šiuo atveju sąmoningai sužlugdė referendumą. Matyt, jie supranta, kad žmonės, kurie yra išvykę dėl nusivylimo Lietuva, už dabartinę valdžią nebalsuos“, – Kaune balsą atidavęs sakė R. Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis

„Mano kaltinimas yra aiškus ir vienareikšmis – jūs realiai apgaudinėjate ir išdavėte žmones“, – teigė jis, pridurdamas, kad pats remia iniciatyvą dėl dvigubos pilietybės.

Savo ruožtu komentuodamas prezidento rinkimus R. Karbauskis teigė pastebįs susimokymą prieš vieną kandidatą.

„Rinkimų kampanija orientuota prieš vieną kandidatą – prieš tą, kurį mes remiame“, – Igną Vėgėlę galvoje turėdamas teigė R. Karbauskis.

„Net kai vienas iš kandidatų yra atvirai prorusiškas ir jo retorika su nacionaliniu saugumu nelabai sueina, bet jo buvimas rinkimuose valdantiesiems jokių rūpesčių nekelia“, – Eltai sakė valstiečių lyderis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)