„Manau, kad žmonės turi eiti, dalyvauti rinkimuose, rinkti prezidentą, parlamentą, savivaldą. Bet žiūrėdama į šį didesnį aktyvumą galvoju apie referendumą dėl pilietybės išsaugojimo. Nes tai, laikau sukryžiuotus pirštus, gali būti ženklas, kad galbūt esame arčiau tikslo, bet tai nėra garantija“, – sakė I. Šimonytė.

Ji kalbėjo, jog prezidento rinkimuose rinkėjai turėti itin didelį pasirinkimą.

„Nuo vakarietiškos politikos iki Kremliaus radijo. Akivaizdu, kad žmonės pasirinko. <...> Tiesiog sulauksime balsų iš didžiųjų ir mažųjų apylinkių. Tada jau bus galima komentuoti kažką labiau“, – kalbėjo prezidento posto siekianti I. Šimonytė.

Kandidatė sakė nenorinti komentuoti rezultatų iš pirmųjų rinkimų apylinkių. Rezultatai jai kol kas nėra palankūs. I. Šimonytė priminė, jog 2020 metais turėjo komentuoti rezultatus, kurie pirmąją valandą taip pat nebuvo palankūs TS–LKD. Bet vėliau situacija keitėsi.

Paklausta, ar tikisi pirmąjį prezidento rinkimų turą laimėti, kaip kad įvyko 2019 metais, I. Šimonytė sakė, jog spėlioti nenori.

„Suprantu, esu gana racionalus žmogus, suprantu, ką reiškia išeiti į rinkimus iš tos pozicijos iš kurios aš išėjau. O atėjau iš Vyriausybės vadovo pozicijos laikais, kai tikrai Lietuvai tikrai netrūko krizinių situacijų, kurias reikėjo spręsti. <...> Taip jau atsitiko, kad tų įtampų ir situacijų, kuriose reikėjo greitai reaguoti, gal ne iki galo visiems paaiškinant tuos sprendimus... Na, tokia yra realybė. Aš neatplasnojau iš Seimo opozicijos, ar kažkokios politiškai patogesnės pozicijos. Tad aš nespėliosiu“, – sakė I. Šimonytė.

Paklausta, kas apie ši prezidento rinkimų kampaniją yra kitaip, I. Šimonytė išskyrė atvirai Kremliaus naratyvą skleidžiantį kandidatą į prezidentus.

O į klausimą, ar prireiks antro rinkimų turo ir ar jame bus, I. Šimonytė atsakė trumpai: „esu tikra“.

Sekmadienį į I. Šimonytės štabą susirinko daug TS–LKD partijos narių. Tarp jų ir europarlamentarai Andrius Kubilius, Liudas Mažylis, Rasa Juknevičienė. Štabe apsilankė ir I. Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės ministrai: Gintarė Skaistė, Monika Navickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)