Jis teigė, jog rinkėjai jam suteikė tvirtą mandatą veikti, už tai jis yra labai dėkingas.

„Man asmeniškai tai labai svarbi diena. Tikrai tai yra įvertinimas to penkerių metų darbo, kuris nebuvo lengvas, kuris vyko permainingomis aplinkybėmis. Kadencija buvo pažymėta tiek pandemijos, tiek nelegalios migracijos iššūkių, tiek ir prezidento rinkimai Baltarusijoje, o po to prasidėjęs baisus karas Ukrainoje...

Visa tai komplikavo ir mūsų vidaus politikos situaciją. Bet stengiausi visada ieškoti sprendimų, stengiausi nepamiršti tų gerovės valstybės siekių, kuriuos buvau išsikėlęs prieš pirmąją kadenciją. Ir šiandien tiesiog noriu padėkoti, labai nuoširdžiai padėkoti visiems Lietuvos žmonėms, nesvarbu, ar jie gyventų Vilniuje, ar Kaišiadoryse, ar Kretingoje, ar Šiauliuose, ar Alytuje.

Nes jūsų balsas man suteikia mandatą. Ir tai yra tvirtas mandatas. Tas pasitikėjimo kreditas, kurį jūs man suteikėte yra didelis. Be jokios abejonės, jis įpareigoja veikti“, – kalbėjo perrinktas šalies vadovas G. Nausėda.

Jis tikino, kad antrąjį kadenciją prezidento poste jis sieks rezultatų ir bus orientuotas į juos „netgi dar labiau nei pirmąją kadenciją“.

„Pagal galimybes sieksiu, kad politinės partijos sutartų dėl pačių svarbiausių Lietuvai klausimų. <...> Kaip prezidentas matau čia dideles galias ir didelį lauką veikti“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis dar kartą padėkojo rinkėjams, skyrė pažadą ir jiems.

„Dar kartą džiaugiuosi tuo, kad mane parėmusių žmonių aprėptis yra tokia didelė. Žinote, lankantis įvairiuose Lietuvos regionuose mačiau žmones, girdėjau juos, stengiausi į juos įsiklausyti. Ir sukaupiau labai daug, labai reikalingos man informacijos, kurią aš galėsiu panaudoti ateityje.

Bet tai nereiškia, kad aš jus nustosiu lankyti jus. Gerbiamieji, aš ir toliau lankysiuosi regionuose, toliau stebėsiu, kaip verda gyvenimas įvairiuose Lietuvos kraštuose, regionuose. Tikrai darysiu tą labai nuoširdžiai, ne parodomuoju būdu“, – sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)