Kaip teigiama STT pranešime, turimais tyrimo duomenimis, V. Pituškienė, eidama Marijampolės savivaldybės tarybos narės pareigas, galimai sąmoningai suklastojo tikrus dokumentus, juose įtvirtindama tikrovės neatitinkančius duomenis apie nepatirtas kuro ir telefono, interneto ryšio išlaidas, kaip susijusias su tarybos narės veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos. Tokiu būdu, anot tarnybos, V. Pituškienė galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir Marijampolės savivaldybės administracijai padarė didesnę nei 2300 eurų turtinę žalą. Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Kito tyrimo duomenimis, kaip nurodo STT, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narė L. Rimkienė pateikė galimai tikrovės neatitinkančius pirminius apskaitos dokumentus už automobilio remonto ir priežiūros paslaugas, interneto paslaugas užsienyje ir kuro išlaidas, nesusijusias su tarybos narės veikla. Mažeikių rajono savivaldybei L. Rimkienė galimai padarė didesnę nei 8000 eurų turtinę žalą. Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo.

Šiuo metu STT atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl 25 savivaldybių tarybos narių išmokų naudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją