Specialioje „Delfi TV“ laidoje jis sakė sutinkąs su tuo, kad dabar prasideda pagrindinė politinio sezono kampanija prieš Seimo rinkimus.

„G. Nausėdos dinamika su nauju Seimu bus įdomi. Dabar keršto akcijų nebus, nes liko labai nedaug laiko. Kad darytum keršto akcijas, turi turėti daugumos Seime palaikymą, čia žiūrėčiau į Laisvės partiją, ar nepakiš jie kiaulės partneriams. Jeigu ne, ko gero, viskas ramiai baigsis“, – svarstė S. Malinauskas.

Visgi jam įdomūs pasirodė kiti aspektai, vienas jų – Prezidentūros kvietimas žiūrėti rinkimus.

„Sutinku, kad tai yra keistas dalykas – ne pats kvietimas, o tai, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) rekomenduoja prezidentui, oficialiam vadovui ištrinti šį įrašą. Ir štai prezidentas atsako: „ačiū už rekomendaciją, aš jos nesilaikysiu“. Priminsiu ir komisiją Seime, į kurią jis neateina. Man toks jausmas, kad G. Nausėda pradeda kažkuriuo metu jaustis šiek tiek aukščiau įstatymo. Arba jo aplinka“, – mano S. Malinauskas.

„Jei jis tokią liniją laikys, galime turėti gana slidžių situacijų“, – pridūrė jis.

Pasisukus kalbai apie socialdemokratus ir šios partijos lyderės Vilijos Blinkevičiūtės vengimą įvardyti, ar ją domina politiniai postai, S. Malinauskas sakė, kad jei žmogus ryžtasi kandidatuoti į prezidentus ar premjerus, jis tai aiškiai išsako.

„Tikrai žinome, kad V. Blinkevičiūtė nori išvažiuoti į Europos Parlamentą ir čia yra socialdemokratų Achilo kulnas. Kalbame apie Širvintų merę Živilę Pinskuvienę – jei ji išvažiuotų, Lietuvos regionų partija netektų vienintelio veido, kuris yra dar yra matomas“, – kalbėjo tinklaraštininkas.

Prakalbo apie Navickienę


S. Malinauskas taip pat komentavo, kad konservatorių ateities veidu gali tapti dabartinė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Tai gali daug ką pakeisti. Jei ateina Blinkevičiūtės versija 2, kuri buvo socialinės apsaugos ir darbo minsitrė, šilta visiems, nekonfliktiška, ji gali apeliuoti į vyresnius žmones, pasiimti provincijoje kažkiek balsų. Bet iki Seimo rinkimų liko mažai laiko, todėl šios rokiruotės yra kalbant apie ilgesnę perspektyvą“, – sakė S. Malinauskas.

Kviečiame stebėti specialią „Delfi TV“ tiesioginę laidą. Joje savo įžvalgų pateikia ekspertai, apžvalgininkai, politikai.

Visas naujienas apie antrąjį prezidento rinkimų turą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)