Skelbiama, kad viceministras Žilvinas Tomkus kuruos visuotinės gynybos įgyvendinimą, tai apims gynybos politikos formavimo ir planavimo, komendantūrų, šaukimo sistemos pertvarkos ir karinio personalo bei rezervo politikos klausimus.

Viceministras Renius Pleškys bus atsakingas už Vokietijos brigados dislokavimą Lietuvoje ir tęs kitus darbus susijusius su Lietuvos kariuomenės infrastruktūros plėtra.

Laikinai darbą ministro politinėje komandoje tęs ir viceministrė Greta Monika Tučkutė bei ministerijos kanclerė Kristina Deviatnikovaitė. Viceministrė ir toliau bus atsakinga už kibernetinio saugumo politiką ir krašto apsaugos sistemos įsigijimus.

Ministerijos kanclerė K. Deviatnikovaitė rūpinsis Krašto apsaugos ministerijos darbais, susijusiais su žmogiškaisiais ištekliais, veiklos procesais, ekstremalių situacijų valdymu, biudžetu ir finansais.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seime prisiekė naujasis krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas.

L. Kasčiūnas pareigose pakeitė partijos kolegą A. Anušauską.

A. Anušauskas pripažino iš Vyriausybės vadovės sulaukęs netikėto pasiūlymo užleisti krašto apsaugos ministro pareigas kitam politikui, o pačiam užimti jo, komiteto pirmininko vietą Seime. Visgi A. Anušauskas tokios rokiruotės atsisakė.

Savo ruožtu premjerė teigė, kad A. Anušausko atsistatydinimas yra susijęs su lūkesčiu per likusią Vyriausybės kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją