„Pasikalbėjom, taip <...>. Aptarėm šiek tiek, davė patarimų, išsakė savo tam tikrų minčių, idėjų. Aš irgi pasiklausiau dėl vidinės sistemos funkcionavimo. Taip paprastai pasikalbėjom“, – apie pokalbį su A. Anušausku trečiadienį laidoje „Delfi interviu“ pasakojo L. Kasčiūnas.

Postą paliekantis A. Anušauskas užsiminė apie korupcines rizikas Krašto apsaugos ministerijoje – esą jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą. Su o su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, anot ministro, teko supažindinti ir teisėsaugą.

Vėliau A. Anušauskas patikslino, kad, pranešdamas apie visa tai, siekė iškelti nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Situaciją šiuo metu aiškinasi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), vykdo apklausas.

L. Kasčiūno matymu, ministro žodžiai kol kas nėra niekaip pagrįsti. Anot jo, tai – dūmų uždanga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)