Vyriausioji rinkimų komisija buvo informuota apie galimai neblaivų rinkimų stebėtoją Vilniaus miesto Balio Sruogos rinkimų apylinkėje. Šį asmenį stebėti rinkimų yra delegavusi „Stebėtojų gildija“.

„Kiek mums pasakojo šios apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė, stebėtojas nuo pat atvykimo elgėsi keistai, valgė atsineštus ledus, vėliau tapo agresyvus, triukšmavo ir vaikščiodamas po rinkimų apylinkę kalbėjo: „aš čia Dievas, kur noriu, ten vaikštau“.

Nepavykus gražiuoju nuraminti vyriškio, buvo iškviesta policija. Pareigūnai atvyko labai greit ir konfliktiškas rinkimų stebėtojas buvo išvesdintas“, – pasakojo VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė

Pasak atstovės, dėl agresyvaus elgesio, galimo neblaivumo ir rinkimų proceso trikdymo VRK šiam asmeniui panaikino rinkimų stebėtojo pažymėjimą.

„Delfi“ žiniomis, „Stebėtojų gildija“ yra vadovaujama Nendrės Černiauskienės. Rinkimų komisijos jau nuo pirmo turo skundžiasi, kad jų stebėtojai yra labai konfliktiški.

Policija pranešė, kad nuo 7 iki 16 val. apie galimus pažeidimus Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose gavo 20 pranešimų, daugiausia dėl neblaivių asmenų pasirodymo bei galimų viešosios tvarkos pažeidimų.

Surašyti du administracinio nusižengimo protokolai dėl alkoholinių gėrimų gėrimo arba neblaivaus asmens pasirodymo viešosiose vietose.

Apie 10.30 val. į Puškonių rinkimų apylinkę (Puškonių k., Šalčininkų r.), atėjo neblaivus asmuo, kuris triukšmavo ir trukdė komisijos darbui.

Apie 11.17 val. į Girulių rinkiminę apylinkę (Klaipėda) atvyko neblaivus vyras, kuris šūkavo ir atsisakė išeiti.

Laukite rezultatų kartu su Delfi


Laukite rinkimų rezultatų kartu su „Delfi“ – speciali laida prasidės jau 20 val. Joje rezultatų lauksime kartu su ekspertais, politologais, politikais ir apžvalgininkais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)