„Didžiausia šios dienos naujiena – Vėgėlė deklaravo daugiausiai turto. Tai yra teisėtai ir sąžiningai uždirbtos lėšos. Skaidriai deklaruotos. Ne iš valstybės biudžeto, milijoninių projektų ar valstybinių programų, bet iš mano skaidrios veiklos. Visus mokesčius moku sąžiningai ir tik Lietuvoje. Niekada nedirbau valstybinės tarnyboje“, – penktadienį feisbuke rašė I. Vėgėlė.

Jis tikino, kad į politiką eina ne tam, kad „pralobtų“ ir ne ieškodamas geresnio ar lengvesnio gyvenimo, o tam, kad atstovautų žmonėms.

„Kad atverčiau politinę sistemą tautai, išskaidrinčiau biudžeto naudojimą, nebeleisčiau pelnytis gyventojų sąskaita, pareikalaučiau realios politikų ir pareigūnų atsakomybės“, – vardijo I. Vėgėlė.

Kandidatas aiškino, kad „savo teisėtai ir skaidriai uždirbtų ir valstybei deklaruotų pinigų“ negali naudoti rinkimų kampanijai tiek, kiek ji kainuoja, ir tai numato Rinkimų kodeksas.

I. Vėgėlė įvertino tokią tvarką.

Ignas Vėgėlė

„Jo (Rinkimų kodekso – Delfi) tikslas – uždaryti politinę sistemą ir neįsileisti naujų lyderių, kurie nori keisti Lietuvos politiką ir gali tai padaryti.

Politinė sistema sukurpta būtent taip, kad nevyktų konkurencingos rinkiminės kampanijos, kad nepriklausantiems politinei sistemai trūktų skaidriai aukojamų pinigų, užkertant kelią jiems patiems pakankamai investuoti į rinkiminę kampaniją.

Kai tuo tarpu politinių partijų kandidatai jų rinkiminei kampanijai naudoja valstybės biudžeto lėšas per jas gaunančias politines partijas. Nepriklausomiems kandidatams įstatymas nustato griežtus limitus aukoti savo rinkiminei kampanijai.

Lieka dvi alternatyvos – meluoti ir vykdyti rinkiminę kampaniją neskaidriai, pažeidžiant Rinkimų kodeksą: išlaidaujant ne iš rinkiminės sąskaitos. Arba veikti skaidriai ir sąžiningai.

Net nedvejodamas pasirinkau antrąjį variantą – laimėsiu tik skaidriai ir nepaliksiu jokių šansų politinei sistemai persekioti, ieškant nebūtos kompromituojančios medžiagos“, – komentavo I. Vėgėlė.

Jis tvirtino, kad kiekvieną rinkimams išleistą eurą apskaito ir atsiskaito už jį teikdamas duomenis Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Penktadienį VRK paviešino informaciją apie kandidatų į prezidentus turtą už praėjusius metus.

Teisininkas I. Vėgėlė nurodė turintis privalomo registruoti turto už daugiau kaip 1,5 milijono eurų, dar per 22 tūkst. eurų verti jo turimi vertybiniai popieriai, meno kūriniai, juvelyriniai dirbiniai. Kandidatas deklaravo banke turintis 256 tūkstančius eurų.

I. Vėgėlė nurodė, kad yra paskolinęs 1,3 mln eurų. Pernai I. Vėgėlė uždirbo 168,9 tūkst. eurų.

Plačiau apie tai, kokio dydžio kitų kandidatų prezidento rinkimuose turtas, galite skaityti čia.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)