„Reikia pasakyti, kad Lietuvoje tokio pobūdžio reiškinių jau seniai nebuvo ir žydai, gyvenantys Lietuvoje, praėjus 80 metų po Vilniaus geto likvidavimo, tikėjosi, kad ir nebebus. Juo labiau, vykstant karui Ukrainoje, kai žmonės, sudarantys tautinę mažumą, agresoriaus gali būti panaudoti kaip įrankis socialiniams konfliktams ir visuomenės skaldymui.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė mano, kad tokia Seimo nario veika sąmoningai iššaukia tautinę nesantaiką tokiomis priemonėmis, kaip istorinės atminties iškraipymas ir Rusijos caro „Ochrankos“ skleisti „Siono išminčių protokolų“ tęsinys“, – rašoma pranešime.

Gėda dėl valstybės, kurioje gyvename, mylime ir gerbiame. Jos piliečiai negali rinkti į Seimą asmenų, kurie gali sau leisti tokius žodžius – cituoju:

Pasirodo be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS. Vienas su tankais mokyklas griauna, kitas su traktoriais, – savo paskyroje „Facebook“ rašė politikas. – Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: Lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką...“.

„Šlykštu yra tai, kad I. Šimonytė tokias kvailystes kalba, kai 1944 m. Birželio 3 dieną Lietuvos ŽYDAI kartu su RUSAIS IŠŽUDĖ PIRČIUPŲ KAIMĄ IR TEN GYVENUSIUS ŽMONES.

Kad tai buvo vokiečių kerštas ir žiaurumas, yra teisybė, bet ne visa teisybė.

Tai dar kartą parodo, kad mūsų valdžios atstovams visiškai nusispjauti į Lietuvoje 1941-1944 m. Lietuvoje gyvenusių žydų žudymus mūsų LIETUVIŲ.

Kaip suprantu mūsų valdžios vertybinė politika žemiau plintuso, jeigu vykstama į Izraelį ir sekamos pasakos apie draugystę, tai kitais metais galės vykti į gegužės 9 dienos minėjimus Rusijoje!

KIEK DAR ILGAI MŪSŲ POLITIKAI TOLIAU KLAUPSIS ŽYDAMS, KURIE ŽUDĖ MŪSŲ TAUTIEČIUS, PRISIDĖJO PRIE LIETUVIŲ SEKIMŲ, KANKINIMŲ IR MŪSŲ VALSTYBĖS NAIKINIMO.

Buvo HOLOKAUSTAS ŽYDŲ, bet dar DIDESNIS HOLOKAUSTAS LIETUVIŲ BUVO LIETUVOJE!

Jei mūsų juokdariai politikai Izraelyje atsiprašinėja žydų, tai kada ŽYDAI ATSIPRAŠYS MŪSŲ?“

Birželio 14 d., Gedulo ir vilties diena, kai Lietuvoje minimos trėmimų į Sibirą aukos, R. Žemaitaitis rašo apie Aleksandrą Slaviną, kuris buvo Lietuvos žydas ir jam „LIETUVIŲ ŽUDYMAI, KANKINIMAI, MOTERŲ PRIEVARTAVIMAI, VAIKŲ ATSKYRIMAI NUO TĖVŲ BUVO TIK MALONI ATRAKCIJA IR DŽIUGINANTI AKIMIRKA!

Mes Lietuvių tauta niekada neturi pamiršti žydų ir rusų, kurie labai aktyviai prisidėjo prie mūsų TAUTOS NAIKINIMO!“

Tą pačią dieną R. Žemaitaitis tęsia antisemitizmo ir neapykantos kupinus pasisakymus: „Jau greitai rytoj BIRŽELIO 15 dieną !!!

PASKELBSIU DALINIUS LIETUVOS ŽYDŲ SĄRAŠUS, KURIE SAVO PARAŠAIS IR DEMONSTRUODAMI LOJALUMĄ RUSAMS 1941 m. birželio 15 dieną TŪKSTANČIUS LIETUVIŲ KROVĖ Į VAGONUS.

Kurie turėjo būti ištremti į SSRS gilumą TAIP SIŲSDAMI JUOS MYRIOP“.

Remigijus Žemaitaitis

Bendruomenė atkreipia dėmesį ir į kitus R. Žemaitaičio teiginius:

Birželio 15 d. rašydamas apie istorinius 1941 m. birželio įvykius, jis vėl kaltina žydus dėl sovietų vykdytų trėmimų ir, iškraipydamas istorinę sąvoką, vadina tai lietuvių tautos Holokaustu: „Tai buvo LIETUVOS HOLOKAUSTAS!!!

Net praėjus daugiau nei 80 metų viena „porūšio“ grupė žydai, taip ir nesugeba pripažinti, kad šioje LIETUVOS tragedijoje jų atstovai suvaidino labai svarbų vaidmenį, prisidedant prie Lietuvių kankinimų, trėmimų ir žudymų. Kartu su rusais, LIETUVĄ jie naikino ne tik kaip valstybę teritoriniu principu, bet kaip tautą, jos kultūrą, papročius, inteligentiją, sunaikino valstybės ateitį, kurią tik 1990-1991 metais pavyko atkurti“.

Toliau tą pačią dieną jis paskelbia 40 žydų tautybės asmenų pavardes, kurie neva prisidėjo prie lietuvių tautos naikinimo ir vėl užsipuola bei niekina Izraelio vyriausybę bei visą tautą: „Mūsų Prezidentas A. M. Brazauskas žydų tautos atsiprašė už mūsų lietuvių veiksmus, o jų valdžios ponai net praėjus 82 metams taip ir nesugeba išmekenti žodžio A T S I P R A Š O M E.

Panašu, tokio žodžio toje tautoje nerasta“.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė raip pat atkreipia dėmesį, kad Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl parlamentaro R. Žemaitaičio antisemitinių pareiškimų socialiniame tinkle „Facebook“. Akcentuojama, kad jo pasisakymus pasmerkė visi aukščiausio rango Lietuvos Respublikos vadovai – Prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė – Nielsen bei Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Nepaisant to, ši antisemitinės retorikos banga kelia Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės nariams pažeminimo ir nesaugumo jausmą. Jeigu ir toliau LR Seimo narys tęs savo veiką ir organizuos aplink save pasekėjus, Lietuvos žydai negalės jaustis saugūs savo pačių gimtinėje, demokratinėje Europos šalyje.

Taip, Europos Sąjunga priėmė ES kovos su antisemitizmu ir žydų gyvenimo puoselėjimo strategiją, o Tautinių mažumų apsaugos konvencija gina tautines mažumas. Tačiau tik valstybė gali užtikrinti jų įgyvendinimą, apsaugoti Lietuvoje šimtmečius gyvenančios tautos orumą, sugriauti nesaugumo jausmą ir saugoti nuo tragiškų Holokausto netekčių prisiminimų.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė tikisi, kad valstybė imsis aktyvių veiksmų, siekiant užkirsti kelią visų formų antisemitizmo apraiškoms Lietuvoje“, – pabrėžiama pranešime.

Be to, pastebima, kad parlamentaro retoriką jau naudoja ir Rusijos propaganda.

„Rusijos spauda jau pasigavo šią situaciją ir panaudojo savo naudai, kai užsienyje pasirodė straipsniai su tokiomis antraštėmis: „Rusijos žiniasklaida skelbia išslaptintus dokumentus apie Holokaustą“ ir „Rusija paviešino naujus dokumentus, kuriuose teigiama, kad Estija, Latvija ir Lietuva buvo labai susijusios su masinėmis žydų žudynėmis Holokausto metu“.

Lietuvos žydai niekada nekaltino visos lietuvių tautos dėl Holokausto Lietuvoje ir dabar tiki, kad Rusijos žiniasklaidoje pasirodę straipsniai nebuvo Seimo nario tikslas. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė nuo šių straipsnių griežtai atsiriboja“, – priduriama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)