– Papasakokite, kodėl nutarėte palikti savo šalį ir atvažiuoti čia?

– Išvažiavome rugsėjo 22 dieną, iškart po to, kai Putinas paskelbė mobilizaciją. Man tai buvo toks lūžio taškas, ženklas, kad karas greitai nesibaigs, kad Rusijoje prasidės dar didesnės represijos ir pan. Mano vaikai moksleiviai. Mokyklose prasidėjo propagandos pamokos.

– Kokios tai pamokos?

– Tai labai svarbi propagandinės mašinos dalis. Iš pradžių tai turėjo būti tarsi istorijos pamoka, kur planavo pasakoti, kodėl Ukraina „užpuolė“ Rusiją, norėjo išdėstyti „visą tiesą“ apie karinę operaciją. Internete paskelbė pamokų temas, bet daugelis tėvų labai aktyviai tam ėmė prieštarauti ir galiausiai programą pakeitė, vaikams pradėjo dėstyti temas apie Rusijos didybę, kaip Gagarinas išskrido į kosmosą, kaip Mendelejevas pakeitė mokslo istoriją ir pan. Ši pamoka tarsi nebuvo privaloma, nes nebuvo jokių atsiskaitymų ir pan., bet vis tiek ją reikėjo lankyti. Vyresni moksleiviai kaskart prieš pamokas kėlė vėliavą ir dainavo Rusijos himną. Tas iki šiol vyksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)