Ž. Pacevičius, kaip ir daugelis kitų pareigūnų, iškviestas į visą dieną besitęsiantį Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį. Tiesa, STT vadovas žurnalistams teigė, kad jo vadovaujama žinyba neturi nieko bendra su pagrindiniu šios Seimo komisijos tyrimo objektu – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atleidimo istorija.

„Nedalyvavo“, - sakė Ž. Pacevičius, paklaustas, ar STT dalyvavo šiame procese.

Tiesa, prokurorų neseniai pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl informacijos nutekinimo STT dalyvauja.

„Dėl nutekinimo informacijos yra pradėtas, žinote, prokuratūroje ikiteisminis tyrimas. Tiek, kiek mums pavedimų duoda – mes dirbam“, - sakė STT vadovas. Pasak jo, STT kol kas nesurinko jokios informacijos, galimai inkriminuojančios informacijos nutekinimą vieniems ar kitiems pareigūnams.

Į Antikorupcijos komisiją antradienį taip pat iškviestas FNTT vadus atleidęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas. Apie 17 val. posėdyje turėtų dalyvauti dienraščio „Lietuvos rytas“, kuriame pasirodė prokurorų tiriama publikacija apie puolimą prieš „lietuviškus bankus“, vyriausiasis redaktorius bei akcininkas Gedvydas Vainauskas.