STT anksčiau komentavo, jog šių metų vasario 9 dieną iš Krašto apsaugos ministerijos (KAM) gavo vieną informacinio pobūdžio raštą apie Seimo nario R. Lopatos pateiktus klausimus ministerijai dėl organizuojamų viešųjų pirkimų.

STT nurodė, kad gautą informaciją vertina. Ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas, niekam nėra pareikštų įtarimų.

Antradienį į STT R. Lopata buvo atvykęs kaip liudytojas, Lrytas.lt patvirtino tarnybos atstovė spaudai Dovilė Andrijauskaitė ir pažymėjo, kad joks ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas.

Tai, kad antradienį lankėsi STT, portalui Lrytas.lt patvirtino ir pats Seimo narys R. Lopata. Jis tikino, kad plačiau komentuoti situacijos negali, bet pripažino, jog sulaukė klausimų dėl savo ministerijai siųstų laiškų.

R. Lopatos pavardė imta linksniuoti atsistatydinančio krašto apsaugos ministro paaiškinimų fone.

Atsistatydinantis A. Anušauskas užsiminė apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje – politikas tikino susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“.

Arvydas Anušauskas

Tiesa, vėliau, nors ir kalbėjo neišsamiai, A. Anušauskas savo žodžius kiek patikslino – esminė problema, pasak jo, nedeklaruoti politikų susitikimai su lobistais.

„Norėjau informuoti, kad mūsų krašto apsaugos sistemoje sukurta antikorupcinė aplinka veikia, jokių skandalų nedaleidome, įtakos, kurios buvo daromos, jos buvo apribotos ir atmestos, ir šiuo atveju, kuo, aš manau, reikėtų susirūpinti, tai tuo, kad politinį lobizmą reguliuojantys įstatymai nebūtų formalūs. Nebūtų formali kažkokia registracija, kad vis dėlto tai būtų kažkokiu būdu kontroliuojama. Kaip, koks mechanizmas galėtų būti, išties Seimas, pirmiausia, turėtų galvoti save“, – antradienį Seime žurnalistams komentavo politikas.

Jis tikino, kad jo vadovaujama komanda ministerijoje sugebėjo užtikrinti „antikorupcinę politiką“, A. Anušauskas teigė, kad bandymai paveikti viešųjų pirkimų procedūras buvo vienetiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)