Komiteto nariai nutarė padaryti pertrauką šio klausimo svarstyme, kuris įstrigo dėl procedūrinių dalykų, daugybės Seimo narių pasiūlymų ir ilgų diskusijų, susijusių su galimu kai kurių ūkininkaujančių Kaimo reikalų komiteto narių interesų konfliktu.

Pasak Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininko Andriejaus Stančiko, nespėjus apsvarstyti klausimo komitete, ketvirtadienį jo nebus Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkėje.

Tyrimo komisijos sudarymo iniciatyvą Seimo Kaimo reikalų komitetas toliau ketina svarstyti balandžio 18 d.

Kaip ELTA jau skelbė, ankstesniame komiteto posėdyje siūlymas pavesti atlikti žemės ūkio reikalų tyrimą Seimo Antikorupcijos komisijai arba sudaryti specialiąją tyrimo komisiją nesulaukė komiteto narių paramos. Nors už abu siūlymus balsavo po 4 komiteto narius, lėmė Kaimo reikalų komiteto pirmininko Andriejaus Stančiko balsas, kas reiškia, kad tyrimą siūloma atlikti Kaimo reikalų komitetui.

Dalis ūkininkaujančių Seimo narių pareiškė, kad tokiame tyrime nedalyvaus dėl galimo interesų konflikto. Kai kurių parlamentarų nuomone, Kaimo reikalų komitetui reikėtų sudaryti darbo grupę, sudėliosiančią visus pateiktus siūlymus, kurių yra apie keliasdešimt puslapių.

Parlamentinį tyrimą inicijavusi opozicija siūlo ištirti stambiųjų žemvaldžių ir su jais susijusio verslo dominavimą.