„Planuojame dalyvauti visuose“, – Eltai teigė R. Žemaitaitis.

Politikas nepanoro atskleisti daugiau detalių apie naują politinę organizaciją. Kita vertus, tikino jis, politinė partija jau yra įkurta. Pasak jo, tai padaryta iškart po to, kai dėl antisemitinių pasisakymų buvo sustabdyta jo narystė „Laisvės ir teisingumo“ partijoje. Tai įvyko šių metų gegužę.

„Kai sustabdė narystę, aš išėjau iš partijos ir savo partiją įkūrėme“, – tvirtino politikas.

Tiesa, Teisingumuo ministerija Eltai tvirtino neturinti duomenų, kad nuo pavasario pabaigos Lietuvoje būtų įregistruota nauja politinė jėga.

R. Žemaitaitis žada, kad daugiau detalių apie tariamai įkurtą partiją pateiks žiemą.

„Informuosiu kai pristatysime kandidatus. Viskas yra, partija jau yra įkurta“, – tikino Seimo narys ir nepanoro atskleisti politinio darinio pavadinimo.

„Pasakysiu gruodžio mėnesį, viską pristatysime. Yra pavadinimas, yra kandidatai, viskas jau yra“, – teigė R. Žemaitaitis.

Anot jo, gruodį turėtų būti patvirtinti ir tariamos partijos kandidatai vyksiantiems Seimo bei Europos Parlamento rinkimams.

„Gruodį bus suvažiavimas, turėtume tvirtinti preliminarius sąrašus“, – sakė parlamentaras.

Savo ruožtu dėl kandidato į prezidento rinkimus galimai įkurta partija apsispręs 2024 m. pradžioje.

„Informacija dėl prezidento rinkimų bus sausį ir vasario mėnesį. Tada bus nuspręsta kas tai bus“, – sakė R. Žemaitaitis, paslaptingai užsimindamas, kad jau dabar yra reitinguojami 4 kandidatai į prezidentus.

„Yra reitinguojami 4 asmenys“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius lietuvių holokaustą. Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą. Smerkdami R. Žemaitaičio pasisakymus valdantieji ėmėsi inicijuoti apkaltą parlamentarui. Į pirmąjį posėdį specialioji apkaltos komisija susirinko praėjusią savaitę.

Ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle R. Žemaitaitis sukėlė ne vieną kartą. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – Izraelis“.

Į R. Žemaitaičio pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)