Jo teigimu, naujoji Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“, kurioje yra dalis Tvarkos ir teisingumo bendrapartiečių, gali turėti tikslų gauti postus.

„Sakė, kad postų nereikalauja, nieko nereikalauja, tai reiškia, kad dar galiu dirbti visą kadenciją, matyt, iki pabaigos, bet, matyt, kažkas yra pagrimuota po tuo. Esu sakęs – bus partijos kongresas ir jeigu toms nuostatoms, atsinaujinimui nebus pritarta, aš tą pačią dieną pasitraukiu iš Seimo vicepirmininkų, nes nematyčiau tikslo ir pagrindo dirbti arba atstovauti politinei organizacijai, kuri siekia daugiau postų, o ne kažkokių ideologinių dalykų“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Jo teigimu, jo likimas vicepirmininko poste turėtų paaiškėti labai greitai.

„Mano situacija, ko gero, pati linksmiausia toje vietoje. Pirmą kartą Seimo istorijoje vėl papulsiu, ne taip, kaip buvo, kai buvau jauniausias Seimo narys, išrinktas vienmandatėje, bet dar papulsiu, kad Mišri grupė turės Seimo vicepirmininką. Dar nėra taip buvę, jeigu juokais. Partija yra pasirašiusi koalicinį susitarimą, jam pritarus, aš įsivaizduoju , kad per dvi tris savaites išaiškės, kaip reikės daryti“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.