„Kelti žmogų vien dėl to, kad jis liktų ketvirtas ar penktas - tai nereikia tyčiotis iš tų žmonių. Jei tu keli kandidatą į prezidentus, tai tu jau turi būti garantuotas, kad laimėsi“, - „Žinių radijui“ aiškino Tvarkos ir teisingumo lyderis.

Kartu R. Žemaitaitis pabrėžė, kad ambicijų 2019 m. prezidento rinkimuose dalyvauti neslepiantis Europos Parlamento narys Rolandas Paksas taip pat negali būti minimas, kaip Tvarkos ir teisingumo kandidatas artėjančiuose šalies vadovo rinkimuose.

Pasak R. Žemaitaičio, kol nebus pritarta Konstitucijos pataisoms, leidžiančioms per apkaltą iš prezidento posto pašalintam R. Paksui kandidatuoti ir į Seimą, ir į prezidentus, tol minėti jį tarp galimų kandidatų yra neteisinga.

Nenoriu aš apgaudinėti žmonių ir sakyti, kad R. Paksas gali tapti prezidentu, pabrėžė R. Žemaitis.

R. Žemaitaičio nuomone, visi partijų keliami kandidatai 2019 m. prezidento rinkimuose nesulauks sėkmės ir bus išrinktas nepartinis prezidentas.

„Tvarkiečių“ lyderis taip pat samprotavo, kad premjeras Saulius Skvernelis tikriausiai nedalyvaus prezidento rinkimuose.

Nepaisant to, kad pastarąją savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sakė, kad LVŽS labai remia premjero S. Skvernelio galimą kandidatūrą 2019 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir nemato jam jokios alternatyvos, R. Žemaitaičio nuomone, pats S. Skvernelis turėtų atsisakyti pretenzijų į šalies vadovo postą.

Nemanau ir netikiu, kad jis eis į prezidentus, nes palikti pusiaukelėje vyriausybės darbą ir eiti į prezidento postą, kuris vidaus politikos atžvilgiu turi mažą svorį, yra neprasminga, aiškino R. Žemaitaitis.

Premjeras S. Skvernelis ketvirtadienį teigė, kad jau yra priėmęs sprendimą dėl dalyvavimo 2019 m. prezidento rinkimuose, tačiau pabrėžė, kad galutinis sprendimas dar priklausys nuo įvairių aplinkybių.

Prezidento rinkimai vyks 2019 metų gegužę.