Delfi dar praėjusią vasarą pranešė, kad sklypas sostinės Laurų gatvėje, kurį Seimo narys R. Žemaitaitis įsigijo 2015 metais, patenka į vadinamąją vandenviečių 1-ąją griežtojo režimo apsaugos juostą.

Vėliau paaiškėjo, kad į šią juostą patenka ir buvusio sostinės mero, Europos Parlamento ir Seimo nario J. Imbraso sklypas, kurį šis R. Žemaitaičio kaimynystėje įsigijo panašiu metu.

Buvęs meras ir dabartinis Seimo narys įsikūrė išties gražioje vietoje: šalia teka Neris, aplink auga medžiai, o netoliese stūkso milijonierių oaze vadinamas Laurų kvartalas.

Statybų leidimai išduoti neteisėtai


Vilniaus miesto savivaldybė Delfi pripažino, kad statybos šiuose sklypuose nebuvo galimos, nes vandenviečių apsaugos juostoje, kurioje dabar stovi abu namai, teisės aktais „draudžiama bet kokia veikla, tiesiogiai nesusijusi su požeminio vandens paėmimu, gerinimu ir tiekimu“.

Nepaisant to, leidimus statyti savivaldybės valdininkai praeityje kažkodėl vis tiek išdavė.

Kol prokurorai aiškinasi R. Žemaitaičio ir J. Imbraso namų statybų aplinkybes ir atlieka ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (toliau – Statybos inspekcija) atliko patikrinimą ir nustatė, kad statybos leidimai abiem namams Laurų gatvėje išduoti neteisėtai.

Viskas priklauso nuo „Vilniaus vandenų“

Kaip R. Žemaitaitis ir J. Imbrasas gali pašalinti pažeidimus?

Statybos inspekcija Delfi paaiškino, kad tai galima būtų padaryti koreguojant Vilniaus Virių vandenvietės pirmosios griežto režimo apsaugos juostas taip, kad buvusio mero ir Seimo nario namai į ją nebepatektų, o pakeistas ribas įregistruoti Žemės gelmių registre.

Inspekcija pabrėžė, kad ji vandenviečių apsaugos juostų keitimo procedūrose nedalyvauja.

Dėl ribų koregavimo inspekcija Delfi paragino kreiptis į Lietuvos geologijos tarnybą (LGT).

Savo pozicijas Delfi paaiškino abu namų savininkai. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)