„Nereikia jokių kontraveiksmų – šou bus labai geras, su šou elementais, proga Seime pasisakyti. Vieni, kiti įrodinės, kaip labiau myli žydus, įrodinės, kokie kiti NKVD-istai ar KGB-istai. Visi bus tokie uch – bus geras posėdis, geras šou, man labai patiks“, – Eltai sakė R. Žemaitaitis.

Seimo narys pažymi, kad komisijos sprendimas pradėti jam apkaltos procesą priimtas neteisėtai, mat, nė viename posėdyje nebuvo išklausyta jo pozicija.

„Komisija, prieš priimdama sprendimą, privalo atsiklausti Seimo nario (vertinimo – ELTA). Kadangi jie manęs neatsiklausė, reiškiasi – pažeistas Seimo statutas“, – teigė R. Žemaitaitis.

Pasiteiravus, kaip turėjo vykti jo apklausą, jei R. Žemaitaitis nepasirodė nė viename komisijos posėdyje, jis pažymėjo, kad posėdžio data ir laikas turėjo derinami su juo iš anksto.

„Jie nesiūlė – tik atsiųsdavo pranešimą, kad numatytas posėdis tokiu laiku ir turiu dalyvauti. (…) Esant tokioms procedūroms (…) yra derinama su atsakovu, ar jis gali dalyvauti posėdyje, ar jis, ar jo atstovai gali atvykti“, – teigė R. Žemaitaitis.

„O kadangi pagal Seimo valdybos patvirtintą grafiką rugsėjo paskutinė–spalio pirma savaitė yra darbas su rinkėjais, toje vietoje vadovaujuosi Seimo valdybos sprendimu ir valdybos sprendimas, pagal Seimo statutą, yra aukščiau už komisijos sprendimą“, – pažymėjo parlamentaras.

Jis tikino, kad galėjo nedalyvauti nei viename posėdžių dar ir dėl to, kad, pasak jo, pati specialioji komisija yra sudaryta neteisėtai. Tačiau patikslinti savo įžvalgų parlamentaras neskuba.

„Seimo narys dalyvauti (komisijos posėdyje – ELTA) privalo tik, jei komisija sudaryta vadovaujantis statutu. Šiuo atveju komisija buvo sudaryta pažeidžiant 4 Seimo statuto straipsnius, tai Seimo narys gali joje nedalyvauti“, – teigė R. Žemaitaitis.

„Dabar tikrai neišduosiu (kodėl neteisėta – ELTA), nes jie dar turi dvi dienas ir galėtų pasitaisyti. Palauksiu, kol spalio 10 d. Seimas priims nutarimą ir tada bus proga (išsiaiškinti – ELTA) tai KT“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius lietuvių holokaustą.

Ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle R. Žemaitaitis sukėlė ir anksčiau. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – Izraelis“.

Į R. Žemaitaičio pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)