Delfi primena, kad kitų metų gegužės mėnesį rinksime naująjį prezidentą, birželį – Europos Parlamento (EP) narius, o spalį rinksime naujos sudėties Seimą.

Razma dalijasi prognozėmis

Ilgametis parlamentaras, valdančiosios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovas, Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma teigė, jog ne Seimo rudens sesija bus išskirtinai pažymėta rinkimais, o po jos einanti pavasario, prasidedanti kovo 10 dieną.

„Rudens sesija nebus ta, kur labiausiai reiškiasi priešrinkiminiai reikalai. Ryškiau viskas vyks pavasario sesijoje, jau prieš pat rinkimus. Bet, žinoma, jau matau požymių, kad gali būti tokių aštresnių opozicijos veiksmų, pasitaikius progai, bandant tokiu būdu mobilizuoti dalį rinkėjų“, – prognozavo parlamentaras.

Kaip pavyzdį jis pateikė opozicinių frakcijų užuominas trauktis iš Nacionalinio susitarimo dėl švietimo.

„Nes negalėtų jie pasakyti, kuris to susitarimo punktas nėra vykdomas, bet pasinaudojama ta streikų iniciatyva, bandoma pataikyti į tam tikrą rezonansą, susirinkti taškų, žinant, kad yra tam tikro mokytojų bendruomenės nepasitenkinimo. Ir ant tos emocijos yra bandoma susirinkti sau tuos taškus“, – kalbėjo J. Razma.

Seimo narys pasidalino dar viena prognoze ateinančiam politiniam sezonui – gausesnis populistinių siūlymų srautas biudžeto projektui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)