„Prezidentės metiniai pranešimai turi vieną bendrą bruožą - tai yra diagnostika. Kiekvieną kartą prezidentė diagnozuoja, ne tiek galbūt akcentuodama laimėjimus, ką galėtų ir sau priskirti, nes jai prezidentaujant yra tam tikrų ir tikrai nemažų laimėjimų, bet ji pasinaudoja proga diagnozuoti skaudulius ir problemas, įsisenėjusias ir ne visai įveikiamas problemas. Ir šiandien taip pat buvo daug diagnozės momentų“, - komentuodamas šalies vadovės kalbą žurnalistams sakė prof. V. Landsbergis.

Jo vertinimu, prezidentė D. Grybauskaitė teisingai diagnozuoja.

„Paprastai aš neatsimenu, kad būtų klaidingai diagnozuota. Žinote, kas yra pavojingiausia sveikatos sistemoje, dėl ko žūsta žmonės - dėl klaidingo diagnozavimo, ir ligoninėse žmonės miršta, o paskui paaiškėja, kad buvo klaidingai diagnozuota, ne nuo to gydė. Tai prezidentės diagnozės neturi tokių ydų, kad būtų pro šalį diagnozuojama. Kitas dalykas, ar yra gydymo įrankių?“, - svarstė prof. V. Landsbergis.

Jo nuomone, prezidentė D. Grybauskaitė dar turi vienerius kadencijos metus ir turi galimybių veikti.

„Dar yra metai, dar galima šio to padaryti. Dar galima didelių dalykų padaryti. Tokių ketinimų gal ir nelabai išgirdau, bet viskas vyksta ne taip greitai, kai ji tikėjosi ateidama į šias pareigas“, - sakė V. Landsbergis.

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė Seime skaitė devintąjį metinį pranešimą.