Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtame dokumente teigiama, jog omikron atmainos plitimo metu nėra įmanoma užtikrinti „lengvai prieinamo mokinių testavimo PGR testais Galimybių pasui gauti“.

Todėl pasiūlyta patikslinti Galimybių paso išdavimo kriterijus vaikams, numatant kad reikalavimas turėti Galimybių pasą kontaktinėse veiklose vaikams taikomas ne nuo 12 metų ir 2 mėnesių, o nuo 16 metų.

Šis pakeitimas galiotų iki 2022 m. vasario 28 d., o nuo 2022 m. kovo 1 d. vėl būtų reikalaujama Galimybių pasą turėti vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių.

Klausimą pristatęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ministrų kabinetui aiškino, jog šis pakeitimas daromas dėl testavimo pajėgumų užtikrinimo.

„Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, kad išlieka visos testavimo programos“, – pabrėžė jis.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė aiškino, jog „dabar ne prioritetas apkrauti testavimo pajėgumus paaugliais, kurių tėvai nusprendė, kad ne metas juos skiepyti“.

A. Dulkys taip pat anonsavo, kad Operacijų vadovo sprendimai dėl naujos izoliacijos tvarkos, testavimo algoritmai, griežtesnio kaukių dėvėjimo – respiratorių reikalavimas žmonėms uždarose patalpose ilgesnį laiką bus baigti tvirtinti iki šio penktadienio, artimiausio pirmadienio.

I. Šimonytė teigė, jog žvelgiant į kitų šalių patirtį, kuriose jau matyti atvejų augimo stabilizacija, „bangos ilgis yra apie 3–4 savaites“.

„Tai akivaizdu, kad mes dar keletą savaičių turėsime tokių, kur atvejų skaičius didės. Aišku, tai yra ir keletas savaičių, per kurias, būtų gerai, kad tie, kas supranta, jog vakcina, jeigu ir neapsaugos nuo užsikrėtimo, tai tikrai turi labai gerus šansus apsaugoti nuo ligoninės, mirties. Tai jie dar spės pasiskiepyti“, – sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė SAM taip pat prašė „grąžinti reguliarų informacijos teikimą“.

„Tam, kad žmonės galėtų žinoti, kaip tą situaciją vertiname“, – aiškino I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)