„Rusijos okupacinė kariuomenė naudodama salvines raketų paleidimo sistemas, sunkiąją artileriją ir aviaciją sukoncentravo milžinišką naikinamąją galią Ukrainos rytų regionuose ir nepaisydama praradimų lėtai veržiasi į priekį sėdama mirtį ir aplink palikdama tik griuvėsius. Šiuo metu Rusija yra okupavusi tokią Ukrainos teritorijos dalį, kuri turbūt atitiktų daugiau nei pusę Italijos. Okupuotose teritorijose Rusijos pajėgos įsikasa stipriose gynybinės pozicijoje, neplanuoja iš jų trauktis“, – feisbuke pirmadienį vakare rašė L. Kasčiūnas.

Rusų karinis laivynas, kaip paaiškino parlamentaras, Juodojoje ir Azovo jūrose blokuoja komercinę laivybą, taip vykdydamas Kremliaus strateginį tikslą sukelti badą, maisto ir migracijos krizę pasaulyje.

„Mainais į Ukrainos uostų, visų pirma Odesos, atblokavimą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas reikalauja nuolaidų dėl sankcijų. Šiuo metu su Kremliumi dėl to vyksta neviešos ir intensyvios derybos. Vakaruose toks variantas matomas kaip priimtinas. V. Putinas ir vėl diktuos sąlygas?!“ – rašė NSGK pirmininkas.

L. Kasčiūnas akcentavo, kad Ukrainai reikia ginkluotės, leidžiančios sunaikinti okupantus: salvinių raketų paleidimo sistemų, artilerijos, sparnuotųjų raketų, naikintuvų, puolamųjų sraigtasparnių ir kita.

„Nenorima duoti tiek, kiek reikia, ir to, ko reikia. Be to, daug kas nesupranta, kokio dydžio yra Ukraina ir ją puolanti Rusija bei kokio masto tai karas.

Taip yra todėl, kad Vakaruose vis dėlto yra nenugalimas požiūris, jog Rusija „negali prarasti veido“. Ši formulė, paprastai tariant, reiškia, kad ukrainiečių turi būti išžudyta tiek, kiek nori okupantas. Ją įgarsino buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris. Deja, bet tai nėra tik seno žmogaus iš XX a. istorijos vadovėlių nuomonė. Jis įgarsino tai, ką tyliai mąsto daugelis įtakingiausių politikų“, – teigė Seimo narys.

„Ši formulė ciniška, amorali, prieštaraujanti liberaliai pasaulio tvarkai, tarptautinei teisei, bet visų pirma ir iš esmės klaidinga. Ir tai daug kartų įrodė ne kas kita, o pati Rusija.

Statykime dujotekius, naftotekius, prekiaukime su Rusija ir būkime vieni nuo kitų priklausomi. Kas prekiauja, tad nekariauja. Žlugo.

Nepriimkime Ukrainos į NATO, nes išprovokuosime karą. Žlugo.

Neduokime Ukrainai ginklų (2014–2022 vasaris), nes iš provokuosime Rusiją karui. Žlugo.

You name it!

Šiandien vėl sakoma: atiduokite dar teritorijos (Krymas ir dalis Donbaso jau buvo okupuoti arba aneksuoti iki invazijos)“, – tęsė L. Kasčiūnas.

Laurynas Kasčiūnas

Visgi Ukraina, kaip pabrėžė parlamentaras, savo teritorijos atiduoti negali visų pirma todėl, kad ten gyvena jos žmonės.

„Jie negali palikti savo brolių, seserų, tėvų, motinų, senelių ir vaikų Rusijai juos išniekinti, žudyti, kankinti, prievartauti, ištremti į Sibirą. Visi žino, kas laukia šitų žmonių, jei ateis Rusija… Tie, kurie šiandien tariasi dėl kariaujančios Ukrainos, siūlo okupantų malonei palikti mažiausiai 5–6 milijonus nekaltų ukrainiečių. Mažiausiai dvi Lietuvas, jeigu ne daugiau.

Ir, žinoma, visais būdais stums Ukrainą pasiduoti. Kas galėtų priimti tokį sprendimą savo šeimos atžvilgiu? Ar Vakarų valstybių lyderiai taip pasielgtų su savo tautiečiais?

Šiandien išgirdome, kad Ukraina neturi gauti reikiamų ginklų apsiginti. Vadinasi, priimamas nekaltų žmonių krauju suteptas sprendimas. Tie, kurie galėjo ir nori gyventi, yra pasiruošę kautis už save, savo artimus ir savo Tėvynę, pasirodo, nėra verti gyventi, nes pataikaujame žudikui. Priimant tokius sprendimus visų pirma reikia prisiminti svarbiausia – žudikas neturi veido. Nepraraskime savo veido kartu su juo“, – pridūrė L. Kasčiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)