„Privačių interesų pažeidimas – privataus, moralinio, materialinio ar kito – turi būti aiškiai išreikštas, kad turi būti priimamas sprendimas, gaunama kažkokia nauda. Turi būti konkreti tiesė“, – atkreipė dėmesį R. Valentukevičius.

Jo teigimu, K. Trečiokas buvo R. Malinausko prašymų ir įtikinėjimų veikiamas. „Tačiau turima medžiaga neleidžia teigti, kad ministras veikė vedamas moralinės skolos ar moralinių įsipareigojimų, ar asmeninės naudos iš R. Malinausko“, – sakė VTEK pirmininkas.

Jo aiškinimu, R. Malinauskas pats neveikė kaip fizinis asmuo. „Jis veikė kaip meras, kuris serga už Druskininkų savivaldybės administraciją, kad byla nebūtų pralošta teisme. Nėra jokio tiesioginio ryšio, kad jis buvo suinteresuotas Vyriausybės nutarimo priėmimu savo asmeninei ar kitai naudai gauti – tai viešas interesas, jis gynė savivaldybę“, – sakė R. Valentukevičius.

Komisija prieš šį sprendimą išnagrinėjo daugmaž 40 puslapių medžiagą.

Po tokių palankių išvadų premjeras Algirdas Butkevičius pranešė, kad K. Trečiokas lieka dirbti Vyriausybėje. A. Butkevičiui paskelbus savo sprendimą, prezidentė Dalia Grybauskaitė įvertino, kad politinės atsakomybės samprata svetima šiai Vyriausybei.