VTEK antradienį posėdžiavo gerokai ilgiau nei įprasta. Kai kitais klausimais etikos sargai apsisprendė, kaip įprasta, maždaug iki 15 val., dėl Ž. Plytniko buvo tariamasi beveik iki darbo dienos pabaigos.

Vis dėlto VTEK nariams sutarti nepavyko. Komisija pranešė, jog du VTEK nariai manė, jog Ž. Plytnikas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, vienas – palaikė VPT vadovo poziciją. Esant tokiai situacijai, sprendimas teisiškai negalėjo būti priimtas.

VTEK svarstė, ar galėjo Ž. Plytnikas pasirašyti po VPT nuomone dėl Mykolo Romerio universiteto (MRU), kuriame tuomet pats dėstytojavo, pirkimų. Taip pat nagrinėjama, ar VPT direktorius galėjo dėstyti MRU neturėdamas tiesioginio tuomečio savo vadovo – ūkio ministro Rimanto Žyliaus – leidimo.

Tačiau VTEK buvo nepajėgi priimti sprendimą, kadangi nuo Ž. Plytniko vertinimo nusišalino du komisijos nariai.

Viena VTEK narė – Elena Vaitiekienė – nuo šio klausimo svarstymo nusišalino tik prasidėjus procesui. Tokio sprendimo priežastis – tai, jog pati E. Vaitiekienė dėstytojauja MRU.

Prieš paskutinį VPT vadovo svarstymą nusišalino ir žurnalistas bei visuomenininkas Rytis Juozapavičius. Apie tai jis pranešė VTEK svetainėje. Komisijos narys tvirtina jutęs spaudimą iš Ž. Plytniko.

Balsavime dalyvaujant tik trims iš penkių VTEK narių, sprendimas turėjo būti priimtas vienbalsiai. Tačiau tai neįvyko.

„Komisija objektyviai negalėjo priimti sprendimo dėl Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus Ž. Plytniko elgesio – du Komisijos nariai balsavo, kad Ž. Plytnikas pažeidė įstatymo nuostatas, vienas Komisijos narys šiam vertinimui nepritarė. VTEK įstatyme nustatyta, kad sprendimui priimti būtinas trijų narių pritarimas“, - pranešė VTEK.