Tyrimas atliktas Seimo narės „valstietės“ Agnės Širinskienės pranešimo pagrindu. Teigta, kad G. Landsbergis metinėse asmens (šeimos) turto deklaracijose už 2016 m. ir 2017 m. nurodė turintis akcijų, tačiau jo privačių interesų deklaracijoje nėra nurodyta, kokios bendrovės akcijas jis valdo.

G. Landsbergio 2017-ųjų turto deklaracijoje rašoma, kad jis turi akcijų už 141 eurą, rašė BNS.

Politikas yra sakęs, kad čia nurodytos jau bankrutavusio Ūkio banko akcijos, pirktos tada, kai jis nebuvo viešu asmeniu.

A. Širinskienė taip pat paprašė valstybės institucijų išsiaiškinti, iš kur G. Landsbergio šeima turėjo 750 tūkst. eurų investuoti į fondą „SEB Modern Growth Fund“. Pats politikas teigia, kad šie pinigai yra iš sutuoktinės verslo dividendų.

VTEK nenustatė pažeidimo

Pasak VTEK atstovės spaudai Eglės Ivanauskaitės, tyrimo metu buvo nustatyta, kad Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) teiktose deklaracijose buvo nurodytas bankrutuojančios AB „Ūkio banko“ akcijos. Jų jis buvo įsigijęs 2008 m. Tokiu būdu tapo smulkiuoju akcininku.

„O 2013 m. gegužę Kauno apygardos teismas „Ūkio bankui“ iškėlė bankroto bylą. Po metų, 2014 m. liepą, bendrovę pripažino bankrutavusi ir nutarė ją likviduoti. Komisija neturi duomenų, kad Seimo narys nuo 2013 m. būtų dalyvavęs bankrutuojančio banko veikloje, dėl to jam nekilo pareiga to deklaruoti“, – sakė E. Ivanauskaitė.