„Siūlome darbo užmokestį didinti visoms grandims – mes siūlome didinti bazę, nuo kurios atsiskaičiuos visi kiti priedai, ir pareigūnai juos gaus jau didesne išraiška, nes bazė yra didesnė. Tai tikrai pareigūnų bendruomenei norėčiau nusiųsti tokią žinutę, kad nėra taip, jog kažko atsisakome – jei peržiūrime darbo užmokesčio struktūrą, visus dydžius esame išskaičiavę ir pareigūnai niekaip nenukenčia. Patys pareigūnai turi suprasti, kad tai daroma jų naudai“, – žurnalistams antradienį ministerijoje teigė V. Dmitrijevas.

Todėl, kaip pažymėjo viceministras, Vidaus reikalų ministerija pasirengusi pati tiesiogiai su pareigūnais komunikuoti apie numatomus pokyčius, kad neaiškumo būtų kuo mažiau. Jo teigimu, visi pertvarkos siūlymai pareigūnams buvo pristatyti šį antradienį, nuotolinėje ir atviroje spaudos konferencijoje su galimybe klausti.

„(Profsąjungos – ELTA), kalbėdami apie tai, kad norime kažką sumažinti ar kažko atsisakyti, klaidina pareigūnus, o mes norime, kad ta diskusija būtų tiesiogiai iš mūsų ir kad pareigūnai suprastų, kad nieko čia nemažiname ir kad bendra finansinė išraiška tik didėja“, – teigė V. Dmitrijevas.

Savo ruožtu viceministrė Sigita Ščajevienė atkreipė dėmesį, kad ministerijos siūlomi pakeitimai yra nuosekli, prieš dvejus metus prasidėjusi pokyčių tąsa, kuria siekiama suvienodinti vidaus tarnybos pareigūnų darbo apmokėjimo sistemą.

„Viskas prasidėjo prieš dvejus metus. (…) Tai yra antras etapas – nuoseklus valstybės tarnybos pertvarkos etapas. (…) Vieningi darbo apmokėjimo principai yra steigiami visoje valstybės tarnyboje plačiąja prasme, pradedant nuo valstybės tarnautojo, baigiant statutiniu pareigūnu“, – teigė S. Ščajevienė.

„Dabar keliami klausimai yra anksčiau keltų klausimų tąsa. Vėlgi, ta pati diskusija dėl priedų už stažą buvo ir svarstant valstybės tarnybos pertvarką. (…) Sistema suteikia tam tikrą lankstumą, bet – taip, ji priklausys nuo to, kaip ją taikys vadovas. (…) Efektyvumo prasme, tai yra greičiau ir manau, kad tai yra lanksčiau pačio pareigūno atžvilgiu, kad jį sumotyvuoti ne kaskart keičiant įstatymą Seime, bet reaguojant ir sprendžiant problemą iš karto“, – pridūrė V. Dmitrijevas.

VRM antradienį visuoemeni pristatė Vidaus tarnybos statuto pakeitimus, kuriais siūloma gerinti pareigūnų darbo sąlygas ir spręsti darbo jėgos trūkumą. Įstatymo projekte numatomos priemonės pareigūnų motyvacijos didinimui, pareigūnų pritraukimui ir išlaikymui tarnyboje, didžiąją dalį dėmesio skiriant darbo užmokesčio sistemos tobulinimui.

Pakeitimams įgyvendinti bendras lėšų poreikis sudaro 11,778 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją