Ketinama pristatyti visų procese dalyvaujančių institucijų apibendrintą vertinimą, informuoja ministerija.

Kaip ketvirtadienį teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, jos vadovaujama ministerija jau rengia siūlymą Pilietybės komisijai svarstyti, ar panaikinti ledo šokėjai suteiktą Lietuvos pilietybę.

ELTA primena, kad Seimo nariai iniciavo Lietuvos pilietybės panaikinimą M. Drobiazko ir dėl to kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM).

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė anksčiau sakė matanti moralinio pagrindo naikinti ledo šokėjos M. Drobiazko išimties tvarka suteiktą Lietuvos pilietybę. Tačiau, birželio mėnesį ministrė pažymėjo, kad sprendimas priklausys nuo žvalgybos tarnybų vertinimo ir Prezidentūros.

Savo ruožtu Valstybės saugumo departamentas (VSD) jau informavo grėsmių nacionaliniam saugumui dėl ledo šokėjos M. Drobiazko neįžvelgiantis.

Šokių ant ledo porai M. Drobiazko ir Povilui Vanagui pasirodžius Sočyje Kremliaus ruporu vadinamo Vladimiro Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos renginyje, prezidentas Gitanas Nausėda paragino inicijuoti teisės aktų pakeitimus dėl pilietybės atėmimo išimties tvarka.

Prezidentas taip pat pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė ledo čiuožėjų porą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Rusijoje gimusiai ir gyvenančiai M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo suteikta išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.